Super Smash Bros. for Wii U je bojovka říznutá hopsačkou. Přes čtyřicet postav od Nintenda si to rozdává ve více než třicítce členitých arén, které navíc během hraní mění terén. Tohle je zatraceně živá hra, při které se nebudete ani na chvíli nudit.Nově se totiž bojuje až v osmi hráčích. Ano, čtete dobře, Super Smash Bros. for Wii U je pořádná mela, které se může zúčastnit až osm hráčů na jedné konzoli. Připojit k ní navíc mohou celou řadu ovladačů, ať už jde o Wii U ovladač s displejem, Wii U Pro ovladač, Wii remote z původního Wii, Pro ovladač z Wii nebo dokonce GameCube ovladač, který lze připojit pomocí adaptéru.

K výběru je navíc tolik bojovníků, že se vám z toho bude točit hlava jako houbám, které padly v Mariovu nelibost. Hrát můžete za Linka, Samus Aran, Pita, celou řadů Pokémonů včetně elektrického Pikachu i hostující bojovníky z herních sérií od konkurence, jako Pac-Mana, Mega-Mana nebo Sonika.

Super Smash Bros. for Wii U je ideální hra pro více hráčů.
Autor: Nintendo

Všechny bojovníky si můžete vizuálně upravit, a kdyby vám to nestačilo, pomocí avatara Mii si můžete stvořit i své vlastní. Postavu můžete navíc přenést do verze hry pro handheld Nintendo 3DS. A pokud vlastníte sběratelské postavičky Amiibo, i je můžete do hry vložit a vytrénovat je v silné protivníky.

Režimů je taky spousta. Od klasického Smash zápasu, přes All-Star klání, ve kterém se postavíte všem postavám ze hry, až po celou řadu miniher, jako střelba na cíl, bojový baseball nebo ne-tak-zábavná desková hra ve stylo Mario Party, ve které sbíráte nejrůznější power-upy, abyste se pak na závěr utkali se soupeři ve velkém klání.

K hraní si můžete vybrat z mnoha ovladačů od Nintenda.
Autor: Nintendo
Super Smash Bros. for Wii U však není klasická bojovka, zde hopsáte v arénách nahoru a dolů, nabíjíte si sílu útoku a vaším úkolem je dostat protivníky mimo obrazovku, což je jediný způsob, jak jim zasadit KO. Pokud se vám to nepodaří v časovém limitu, čeká vás náhlá smrt.
Fotogalerie
10 fotografií
Vizuálně hra vypadá tak dobře, že každému, kdo zná Wii U, musí být ihned jasné, že z něj ždímá hardwarově maximum. Grafika je ostrá, pestrobarevná a veškeré dění na obrazovce je plynulé. Alespoň co se singleplayeru týče. Hra po síti je na tom hůře, zpomaluje se a někdy dokonce padá. Jinak ale není co Super Smash Bros. for Wii U vytknout. Hra navíc nabízí možnost všechny zápasníky si upravit, ale i si stvořit vlastní pomocí Pou. Jejím hlavním hnacím motorem je multiplayer, který je víceméně nesmrtelný, takže pokud máte rádi postavy od Nintenda, tuhle mlátičku rozhodně nevynechejte.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

 

Plusy:

Skvělá hratelnost, která vynikne hlavně v multiplayeru
Tuny postav, arén i režimů
Krásná grafika, která ždímá z Wii U maximum
Připojit lze velké množství ovladačů

 

Minusy:

Nestabilní online klání

 

Infobox

Datum vydání:  28. listopad 2014

Platformy: Wii U

Cena: 1499 Kč

Výrobce: Sora Ltd. a Namco Bandai Games

Vydavatel: Nintendo

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ