Wei se vrací ze Spojených států do Hongkongu, aby infiltroval gang Triád. Kvůli svému úkolu se neustále pohybuje na hraně zákona a podle toho, jak budete plnit zadané úkoly, se budete buďto přiklánět na stranu policie, nebo Triád.

Hongkong je krásně zpracovaný, a i když není zdaleka tak velký jako například Los Santos v Grand Theft Auto V, je rozdělen do čtyř čtvrtí, ve kterých je vždy co dělat. Ať už jde o příběhové mise, vedlejší úkoly nebo služby obyvatelům v nouzi.

Detektiv v utajení se umí ohánět. A to všemi směry. Ovládá bojová umění, díky kterým se vypořádá i s nepřáteli útočícími ze všech stran. Jednoduché útoky spojuje v komba, umí vykrývat výpady nepřátel i je chytit a hodit třeba do popelnice nebo s nimi vysklít výlohu.Chopit se může i obušku, nože nebo rozbité lahve a protivníkům pořádně zatopit. K tomu je Wei výborný řidič. V autech řeže smyky, na motorkách dělá akrobatické kousky a neztratí se ani za kormidly lodí. Z vozidel navíc může střílet, takže akce nikdy nekončí.

Příběh je sice tuctový a nepřekvapí, ale vždy pobaví. Mohou za to především povedené postavy, dobře napsané dialogy plné nejrůznějších vtípků a povedený dabing. Sleeping Dogs má prostě vše, co by měla pořádná městská akce mít. Ale i něco navíc. Bonusy, ale i chyby!

Přídavek Nightmare in North-Point je plný démonů.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vzhledem k názvu je jasné, že hra nabízí veškerý obsah, který ke hře vyšel v podobě stahovatelných dodatků. Všechny předměty i vozidla jsou zde, a co je nejdůležitější, nechybí ani dva příběhové dodatky, které jsou bez řečí tím nejlepším bonusem.

Nightmare in North-Point je hororově laděný, Hongko,ng se v něm ocitá pod náporem nemrtvých, démo ů a dokonce upírů. Grafika je hozena do temně-fialového hávu a v tomto přídavku se utkáte s hordami nadpřirozených protivníků tváří v tvář.

Pěkné žihadlo.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Často vyžadují specifický postup k likvidaci, takže se trochu zapotíte. Ohánět se budete magickým mečem, konzumovat budete kouzelné lektvary a na konci se postavíte nemrtvému gangsterovi, který se vrátil mezi živé, protože neměl příliš radost, když z něj udělali žrádlo pro kočky.

Tento přídavek se hodně odlišuje od pojetí základní hry, což je jenom dobře. Jsme z něj nadšeni. Ale i druhý Year of the Snake stojí za to. Utkáte se v něm s náboženskými šílenci, kteří věří, že s příchodem nového roku bude konec světa. A tomu se snaží pomoci drancováním Hongkongu.

Wei jako pochůzkář je připravený hájit zákon.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Přepadají lidi, nastražují bomby a je samozřejmě na Weiovi, aby se jim postavil. Jenže Wei už není policista v utajení, byl degradován na obyčejného pochůzkáře. To mu ale v jeho nasazení nebrání, navíc má k dispozici taser a později i teleskopický obušek.

V obou dodatcích můžete získat předměty i zbraně, které po jejich dohrání můžete získat i do původní hry, což se vážně hodí. Jenže jak už jsme naznačili, ve hře jsou bohužel přítomny i chyby, které rozhodně nepotěší. Například když nemůžete zabít protivníka a musíte restartovat k poslednímu záchytnému bodu.

Kostýmy z přídavků můžete nosit i v hlavní hře.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Pokud se ale pokazí zvuk a vy neslyšíte nic než jen hluk, je to na odstřel. Stejně tak jsou ve hře i nesmysly, například když zabijete řidiče ve voze nepřátelského gangu a auto jede se střílejícím spolujezdcem dál. Sleeping Dogs jsou podařenou hrou, ale tyto nesmysly a chyby ji shazují.

Naštěstí se ale můžeme těšit z viditelně vylepšené vizuální stránky hry. Hra má Full HD rozlišení, textury jsou nesmírně ostré, vše překypuje světelnými efekty, a odlesky a postavy se navíc dočkaly většího počtu polygonů. I když je jasné, že toto je hra z minulé generace konzolí, je na Sleeping Dogs: Definitive Editin radost pohledět.

Fotogalerie
14 fotografií
Pokud jste tento titul ještě nehráli, máte nyní tu nejlepší příležitost, protože v Definitive Edition dostanete kromě vylepšené grafiky navíc všechen stahovatelný obsah na jednom disku. A to už se vyplatí. Tenhle výlet do virtuálního Hongkongu vážně stojí za to!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Městská akce, která stojí za to
Hezky zpracovaný Hongkong
Poutavý příběh
Vizuální vylepšení
Dva výborné dodatky k tomu
Možnost použití předmětů z přídavku v hlavní hře

 

Minusy:

Technické chyby a nesmysly

 

Infobox

Datum vydání:  10. říjen 2014

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

Cena: 1299 Kč (konzole), 799 Kč (PC)

Výrobce: United Front Games

Vydavatel: Square Enix

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ