Hra, která je určena exkluzivně pro handheld PlayStation Vita, je viditelnou odpovědí na Nintendogs a Nintendogs + Cats pro konkurenční Nintendo DS a 3DS. Na první pohled vypadají hry podobně, ale přesto každá vede pejska na vodítku jinou cestou.

Dobrodružství začíná v útulku, kde si můžete vybrat z fenky kolie a dalmatina nebo psa huskyho a labradora a jejich tří barev srstí. Každý pejsek má své specifické charakterové vlastnosti. Všichni jsou dobrosrdeční, ale někteří z nich nezbední, jiní více hraví atd.

Již při výběru svého hafana zjistíte, že tihle huňáči nejenom štěkají, ale i mluví! Ke škodě českých dětí pouze v angličtině. Některé hlášky jsou vtipné, ale příliš často se opakují a po chvíli vám polezou krkem. Svého pejska si pojmenujete, a to doslova, za pomoci mikrofonu.

Kamera vás zase vyfotí, aby hafan věděl, kdo je jeho páníček, a když se ke hře vrátíte, pozná vás. PlayStation Vita Pets umně využívá všech specifických vlastností handheldu včetně dotykového displeje, kterým psa hladíte, házíte aport atd.

Taháním získá pejsek větší sílu.
Autor: Sony
A tím se dostáváme k hlavní náplni hry a tou je hraní a výcvik psa. Nejrůznějšími aktivitami typu aport nebo přetahovaná vylepšíte jeho schopnosti. Jakmile bude mít dostatečnou sílu na tahání, vytáhne ze země zakopaný předmět atd.

Bohužel opakování těchto aktivit k tomu, abyste si je naplno osvojili je nutné a proto i často nudné. Lehké RPG prvky tak působí jako nuceně implementované. Hra má překvapivě i příběh. S vaším pejskem se vydáte po cestách svrženého krále a jeho psa Cosma, jenž měl královský obleček, který chcete získat pro svého čtyřnožce.

Tahej, hafane, tahej!
Autor: Sony
Na cestách k jeho získání si zahrajete několik miniher, podíváte se do lesa za domem a budete opět plnit nejrůznější aktivity. Za ně získáte body, které budete utrácet v obchodě za nutné věci jako krmivo a pití, abyste se o pejska postarali, a za nejrůznější módní doplňky.

Těmi jsou obojky, ale i ujetější věci, jako například sluneční brýle, nebo dokonce kostým dinosaura. V obchodě je legrace a pes vám sám řekne, co se mu líbí nebo zda je váš módní vkus úplně mimo. Pejska budete na dobrodružství provázet z pohledu první osoby, cože je fajn, jenže pohyb je tááák pomalý.

Fotogalerie
6 fotografií
PlayStation Vita Pets je fajn hrou, která dětem ukáže základy péče o pejska, a zažijí při ní legraci. Zároveň ale hra působí trochu nedotaženým dojmem, tou nejhorší věcí jsou pak chyby, které způsobují, že se pes někde zasekne nebo zmizí.

I tak ale stojí hra za zahrání, což samozřejmě platí pouze pro malé hráče, protože těm dospělým nemá logicky PlayStation Vita Pets příliš co říci. Začínající pařánci ale možná vyhladí dotykový displej, pokud se jim dovádění s virtuálními chlupáčky zalíbí. V hezké barevné grafice jsou k zulíbání

Hodnocení Blesk.cz: 6/10 

Plusy:

Dobrodružství s pejskem je zábavné
Hra naučí základy chování zvířete
Dobré využitý specifických funkcí PS Vity
Barevná grafika

 

Minusy: 

Nuceně implementované RPG prvky
Technické chyby
Opakující se hlášky
Pomalý pohyb
Hodila by se čeština

Infobox

Datum vydání:  4. červen 2014

Platformy: PlayStation Vita

Cena: 699 Kč

Výrobce: Spiral House

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ