Píše se rok 2084 a nic už není, jak bývalo. Vše se točí kolem vzpomínek, které jsou pro některé dokonce drogou. Hráči se chopí role Nilin, aktivistky z hnutí zvané Eroristé. Loví zcizené vzpomínky a napravuje napáchanou škodu a nepravdy. Nilin dokáže vzpomínky remixovat tak, že to vypadá, že se danému člověku stalo něco úplně jiného. Jenže hlavní hrdinka je lapena zlotřilou společností Memorize a všechny její vzpomínky jsou vymazány. Neví, kdo je, ani co se jí stalo.

Šílený, ale po chvíli nezajímavý příběh

Brzy ji však kontaktují a zachrání další Eroristé, takže se Nilin vydá na cestu pomsty získání myšlenek zpět. Remember Me je velmi nápaditá hra, i co se příběhu týče. Jeho samotné zpracování a vyprávění však již tak poutavé není. Hlavně kvůli nezajímavým postavám a jejich hloupým dialogům. Pokud se ale vyžíváte v šílenostech, Remember Me vás zaujme.

Boje jsou v pořádku, ale po chvíli omrzí
Autor: Capcom

Skupinové bitky

Remember Me je převážně akcí, ve které budete bojovat proti zástupům nepřátel. Ať už to budou vzpomínkoví feťáci, policie nebo roboti. Boj je jako u Batman: Arkham City založen na bitkách proti více nepřátelům. Těm budete uhýbat, zasazovat jim rány a až se vám nabije superúder, můžete spustit bombu nebo hacknout robota, aby bojoval po vašem boku.

Vytvořte si vlastní sekvence úderů

Boje jsou v pořádku, ale ničím nepřekvapí. A po čase jsou, i přes kratší délky hry, kolem osmi hodin, stereotypní. Podařený je však systém tvorby vlastních komb. Do volných slotů umísťujete jednotlivé chvaty, které pak spojíte v sekvence, kterými nejenom zatopíte nepřátelům, ale zároveň získáte například větší sílu nebo zdraví.

Akrobatické a hopsací části hry jsou peklo
Autor: Capcom

Nešťastné akrobatické sekvence

Remember Me se odehrává v Neo-Paříži, takže uvidíte typickou architekturu, neonové nápisy i virtuální přeludy. Prostředí je zajímavé, rozličné, ale jakmile ho budete muset překonat pomocí skoků a lezení, budete trpět. Často totiž budete padat do propastí, hra bude měnit s kamerou i směrové funkce ovládání a dostaví se frustrace.

Změňte vzpomínky tak, abyste donutili Franka zabíjet
Autor: Capcom

Změňte něčí minulost

Velké rozptýlení přijde v okamžiku, kdy budete měnit vzpomínky. Ty umí Nilin remixovat tak, že historii si lidé pamatují jinak a vy můžete na někoho například hodit vraždu. Remixování myšlenek se provádí převíjením času analogovou páčkou a hledáním prvků, které můžete změnit. Jen se do něj nesmíte moc zamotat.

Fotogalerie
6 fotografií

Vzpomenete si na Remember Me?

Vizuálně je Remember Me působivá hra, ale z technického hlediska o žádný zázrak nejde. Přesto se na hru hezky kouká a zaujme i výrazný hudební doprovod. Remember Me je výrazná hra plná nápadů, jejichž zpracování však mnohdy vázne. Pokud jí ale dáte šanci, je možné, že si zahrajete jednu z nejoriginálnějších her svého života.

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

 

Plusy:

Originální nápad a pojetí

Remixování vzpomínek

Vizuálně zajímavá Neo-Paříž

Tvorba vlastních komb

 

Minusy: 

Boj je po chvíli stereotypní

Otřesné skákací sekvence

Příběh plný hloupostí

Spousta dobrých nápadů se špatným zpracováním

 

 

Infobox

Datum vydání: 7. červen 2013

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1599 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: Dontnod Entertainment

Vydavatel: Capcom

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ