Wonderbook: Diggs Nightcrawler je dětskou verzí noir detektivky, čemuž odpovídá stylizace hry. Vše je temné a pohádkové zároveň. V ulici místa činu prší, hraje jazzový hudební doprovod a detektiv Diggs musí rozlousknout zapeklitý případ. Trousit při svém dobrodružství bude jednu hlášku za druhou, ale smát se jim budou jen děti. Pro dospělé tato hra rozhodně není.

Ovládání knihou

Ke spuštění hry musíte mít knihu Wonderbook, která využívá rozšířenou realitu. Zapotřebí je i kamerka PlayStation Eye a pohybový ovladač Move. Ten však nevyužijete při samotném hraní, ale pouze k úvodnímu nastavení obrazu. Veškeré dění totiž budete ovládat samotnou knihou. Když budete utíkat uličkami a otáčet knihou, Diggs zahne. Když bude potřebovat posvítit někam světlem, nakloníte knihou.

Zakřičte na červa

Pokud se na vás sesypou nepřátelé, knihou zatřesete. V jednotlivých kapitolách se přitom pohybujete otáčením jednotlivých stránek. Mimo velmi nápaditého ovládání knihou budete muset Diggse také občas upozornit, že se blíží nepřítel. V tomto případě stačí vykřiknout nebo pořádně tlesknout. Ovládání je prostě perfektní.

 

Fotogalerie
5 fotografií

Příliš krátká pohádka

Příběh je pohádkový a s ním i postavy. Kromě Žížaláka tu narazíte na prasečí policejní jednotku, pavoučí zpěvačku nebo myš knihovnici. Všechny postavy jsou navíc perfektně nadabované, protože hra má kompletní českou lokalizaci. Samotná grafika není vrchol, ale je stylová. Největším zklamáním je tak herní doba. I ti nejmenší hráči budou mít příběh za sebou za zhruba tři hodiny. A to se teda opravdu nepovedlo! Ale Diggs si dětskou pozornost zaslouží.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:

Výborné využití Wonderbooku

Stylová pohádka

Vhodné pro nejmenší hráče

Povedená česká lokalizace

 

Minusy:

Zatraceně krátké

 

Infobox

Datum vydání: 31. květen 2013

Platformy: PlayStation 3

Cena: 499 Kč

Výrobce: Moonbot Studios

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: CZ dabing + titulky