Sly Cooper: Thieves in Time je již čtvrtým dobrodružstvím mývalího zloděje. Ten je profesionálním zlodějem, ale jako správný dětský hrdina okrádá jen zločince. Tentokrát se neznámý padouch rozhodl vyhladit celou jeho rodinnou zlodějskou linii z historie. Sly se tak se svými kamarády musí vydat na cestu časem, aby tomu zabránil.

Zaměřeno na děti!

Hratelností je novinka opět hopsačkou s prvky plíživé akce. Sly dokáže vyskočit kam se mu zlíbí, použít svoji zlodějskou hůl ke šplhání i zavěšování, stejně jako k okrádání nepřátel. Často nesmíte být nikdy viděni, což ale není problém. Záchytné body jsou na každém rohu a obtížnost není vysoká, protože hra je určena dětským hráčům. To ale může odradit ty dospělejší.

Video
Video se připravuje ...

Kdo je Sly Cooper? Sony

Dobové převleky

Na svých toulkách časem získá Sly vždy dobový kostým. Ve feudálním Japonsku obdrží samurajské brnění, jehož štítem dokáže odrážet ohnivé koule. Na divokém západě se stane zase vězněm ohánějícím se koulí na noze. V době ledové to bude zase kožešina šavlozubého tygra, která z mývala udělá siláka a skokana na velkou dálku.

Murray s oblibou hází se vším, co se dá
Autor: Sony

Slyova banda

Sly však není na dobrodružství v minulosti sám. Nechybí jeho hroší parťák Murray, který se ohání pěstmi i panděrem, stejně jako želva Bentley, která dokáže pomocí arkádových retro miniher hackovat počítače a špehovat nepřátele dálkovým autíčkem. Do party se přidá i Slyova láska, inspektorka Carmelita Foxová, která mu často chce zachránit krk, aby mu s ním mohla pak zakroutit. Kromě ostrého jazyka se ohání pistolí.

Carmelita je ostrostřelkyně
Autor: Sony

Mývalí předci

V každém časovém období se navíc chopíte Slyových předků. Rioichi Cooper je nindža mistr rychlého pohybu. Pistolník Tennessee Kid Cooper se zase ohání koltem a pro zaměření více cílů dokáže i zpomalit čas. Salim al Kupar umí létat na koberci. Rozmanitost je druhé jméno hry. Dopomáhá tomu celá řada miniher - taneční, rybářská a spousta dalších. Některé jsou hratelné i v multiplayeru

Slye Coopera dabuje Zdeněk Mahdal
Autor: Sony

Mahdal v kožichu mývala

Díky zaměření na dětské hráče je hra vybavena profesionálním českým dabingem i titulkami. Jako Slye uslyšíte dokonce Zdeňka Mahdala! Vizuálně není hra žádný vrchol, ale barvitá cel-shadová grafika sedí pojetí hry, stejně jako hudební doprovod. Sly Cooper: Thieves in Time má navíc přesné ovládání, které sedne hned do ruky.

Fotogalerie
7 fotografií

PlayStation Vita se vyplatí mít

Pokud si pořídíte PS3 verzi, tak si budete moci jako bonus stáhnout z internetu verzi pro handheld PS Vita. Uloženou pozici si můžete přenášet mezi systémy a hrát tak na přeskáčku doma i na cestách. Pokud navíc Vitu připojíte k PS3, získáte možnost odemknutí dalších bonusů. Sly Cooper: Thieves in Time je tak skvělou volbou pro všechny malé a mladší hráče nebo rodiče, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od jejich výchovy.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Kombinace hopsačky a kradmé akce

Perfektní český dabing

Řada výborných miniher

Spousta hratelných postav

Propojení s PS Vita

 

Minusy:

Pro dospělé hráče jednoduché

 

Infobox

Datum vydání: 29. březen 2013

Platformy: PlayStation 3, PlayStation Vita

Cena: 1049 Kč (PS3), 749 Kč (PS Vita)

Výrobce: Sanzaru Games

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: CZ dabing + titulky