When Vikings Attack! Je bojovkou, která je k dispozici ke stažení prostřednictvím internetové služby PlayStation Network. K dispozici je jak pro přenosný handheld PlayStation Vita, tak pro stolní konzoli PlayStation 3. Na první jmenované platformě však vynikne lépe, protože svým konceptem je hra vhodnější na cesty. Ideálně na pár chvil do hromadné dopravy.

Hoďte to po něm!

When Vikings Attack! Je bojovkou, ale ne ledasjakou. S jedním bojovníkem se rvete jen v těch nejextrémnějších případech. Zde se totiž bojuje s celou tlupou, a to kolemjdoucích, pošťáků, policistů, obvykle prostě těch nejobyčejnějších lidí, které na své cestě potkáte. Nebojujete ale pěstmi, ani kopy, zde po protivnících hážete nejrůznější předměty. Od gaučů, laviček,

Postupem hry získáte do týmu nejrůznější postavy
Autor: Sony
automobilů až po bizarní předměty jako obří kuželky nebo kosti dinosaurů.  

Čím větší parta, tím silnější!

Ve hře není žádný ukazatel zdraví, vaším zdravím je totiž stav mužstva. Když po vás vikingové něco hodí a vaše řady prořídnou, je třeba co nejrychleji naverbovat další kolemjdoucí. Jakmile zemřou všichni, je konec hry. Kromě každodenních předmětů získáte do ruky i silnější bomby. Později naleznete i verzi, která se odráží od stěn a tu, která po výbuchu donutí vikingy bojovat po vašem boku. Celkem se podíváte do patnácti levelů, od ulic, až po lunapark, muzeum v noci, továrnu nebo diskotéku.

Fotogalerie
6 fotografií

Zabaví jen na pár chvil

Ovládání je extrémně jednoduché, kromě házení můžete ještě chytit ve vzduchu předmět vržený vikingy, nebo s ním nad hlavou rotovat. Občas totiž narazíte na bosse, který vyžaduje nějakou tu taktiku k poražení. When Vikings Attack! je na chvíli zábava, po pár desítkách minut ale začne nudit. Trpí totiž přílišným stereotypem, takže si hru užijete mnohem více chvílemi na cestách, než doma u HD televize. Nechybí přitom ani online multiplayer až pro čtyři hráče. When Vikings Attack! navíc oplývá příjemným humorem, který pobaví. Takže pokud hledáte příjemnou oddychovku na pár chvil, tohle je ona!

 

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

 

Plusy:

Originální a vtipné pojetí

Ideální na cesty

Humor

 

Minusy:

Po chvíli stereotypní

Na stolní konzoli tolik nevynikne

 

Infobox

Datum vydání: 7. listopad 2012

Platformy: PlayStation Vita, PlayStation 3

Cena: cca 250 Kč

Výrobce: Clever Beans

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ