Příběh se odehrává v budoucnosti, kdy lidstvo začalo kolonizovat planety ve vesmíru. Frakce Helgast z planety Helgan však narazila na nehostinné podmínky, zmutovala v siláky a chce si podmanit všechny a všechno a získat tak nadvládu nad galaxií. Vy se ujímáte členů meziplanetární aliance ISA, jejíž planeta Vekta je právě pod útokem Helgastů a je jen na vás, abyste zabránili těmto sci-fi neonacistům vyhrát.

V Killzone HD se podíváte i do džungle…zamlžené džungle
Autor: Sony
 

Bojiště budoucnosti plné chyb

V Killzone vás čeká podle zvolené obtížnosti až desetihodinová kampaň. Úrovně jsou striktně lineární, takže by v nich nezabloudil ani Stevie Wonder. Nabízí však atmosférický pohled na poničená bojiště a zkázu budoucnosti. Tu a tam se zaseknete o nějakou tu texturu, takže brzy zjistíte, že mnohé chyby nebyly z původní hry odstraněny. Nudit se však nebudete, budete podnikat ofensivu, bránit svá stanoviště a podíváte se nejen do zákopů, ale i džungle i na vesmírné základny.

Granátomet patří k těm silnějším zbraním, ale dlouho se nabíjí
Autor: Sony
 

Střílet bude vždy z čeho, ale na síť se nepodíváte

V kampani se chopíte celé řady zbraní, od pistolí, automatických pušek až po raketomety. Do rukou dostanete jak zbraně ISA, tak Helgastu. Ocitnete se v roli hned čtyř postav, z nichž každá má své specializace jako boj na přední frontě, kradmé zabíjení a nepozorovaný pohyb nebo těžké zbraně. Killzone je zpět i s multiplayerem, ale pouze v offline splitscreen podobě. Online multiplayer chybí, i když v originální verzi byl.

Fotogalerie
6 fotografií
 

Vizuálně zastaralé

Killzone HD vypadá samozřejmě o poznání lépe než původní verze. Že by se ale jednalo o nějakou pořádnou podívanou, se říct nedá. Textury jsou v HD rozlišení 720p ostřejší, přibylo i několik efektů. Viditelnost je ale stále chabá a při vaší cestě hrou tak na vás vyskakují z ničeho nic objekty. Killzone HD vás zaujme, pokud máte rádi konzolové střílečky ze staré školy. Jde o povedenou hru, která ale nemůže skrýt svou zastaralost, stejně jako stále ještě lákavou porci zábavy.

Killzone HD je i součástí kompilace Killzone Trilogy, kterou lze pořídit za 1299 Kč. Jinak je ke stažení prostřednictvím online služby PlayStation Network.

 

Hodnocení Blesk.cz: 5/10

 

Plusy:

Atmosférická střílečka

Slušná životnost

Vylepšení HD verze

Stále dokáže zabavit

 

Minusy:

Zastaralý design

Obstarožní grafika

Chybí online multiplayer

 

Infobox

Datum vydání: 24. říjen 2012

Platformy: PlayStation 3

Cena: cca 400 Kč

Výrobce: Guerilla Games

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ