Letošní a nadcházející rok bude pro milovníky videoher velmi štědrý. Dočkají se totiž celé řady pokračování zaběhlých sérií jako Call of Duty, Assassin’s Creed i Tomb Raider. Všechny byly představeny na herním veletrhu Gamescom, který začal v německém Kolíně nad Rýnem právě dnes. Blesk.cz pro vás vybral ty nejzajímavější z očekávaných videoher.

 

Call of Duty: Black Ops 2

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, PC

Datum vydání: 13. listopad 2012

Vojenská série stříleček se s nejnovějším dílem přesunuje do budoucnosti roku 2025. Retrospektivně se ale hráči zúčastní i konfliktů v 70. a 80. letech. Hráč se bude rozhodovat během hraní v zásadních momentech, což ovlivní vývoj příběhu. Kromě futuristických zbraní se bude možné chopit i vozidel budoucnosti, stíhaček nebo dokonce robotů. Multiplayer bude obsahovat celou řadu režimů a populární vývojový systém. Vrátí se i oblíbený mód zombies, stojící mimo hlavní hru, ve kterém se vrhnete na nemrtvé.

Index očekávání: ****

Crysis 3

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Datum vydání: únor 2013

Crysis 3 bude první velkou akcí z pohledu první osoby v příštím roce. Ve hře se opět chopíme vojáka Proroka, který je vybaven chytrým nano-oblekem, který mu dodává speciální schopnosti. Děj se bude odehrávat v New Yorku roku 2047. Město je zničené, zarostlé flórou a pobíhají v něm nebezpeční mimozemšťané. Navíc je celé ukryto v záhadné kopuli. Prorok se v novém díle stane více lovcem než vojákem, o čemž svědčí i jeho nová zbraň – luk. Jeho efektivnost bude možné zvýšit nejrůznějšími vylepšeními. Crysis bude grafická pecka, hru bude pohánět nový úchvatný CryEngine 3.

Index očekávání: ****

Fotogalerie
12 fotografií

Assassin’s Creed III

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, PC

Datum vydání: 23. listopad 2012

Populární a ceněná série kradmých akcí se přesouvá do období americké revoluce. Na scénu tak přichází nový hrdina Connor Kenway, který se na svých cestách seznámí s celou řadou historických postav jako Georgem Washingtonem, Benjaminem Franklinem nebo Thomasem Jeffersonem. Hratelnost se dočká celé řady nových prvků. Hlavní hrdina bude moci lovit zvěř v divoké přírodě a nosit k tomu dvě ruční zbraně naráz. Assassin’s Creed III se ostatně bude odehrávat v otevřeném světě. Hra bude silně příběhově orientovaná a vyjma Wii U by se všechny verze titulu měly objevit na našem trhu s českou podporou.

Index očekávání: ****

 

Tomb Raider

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Datum vydání: 3. březen 2012

Jedna z nejznámějších postav videoher, sexy archeoložka Lara Croft, se nevrátí v dalším pokračování, série totiž rovnou projde restartem. Nový Tomb Raider bude mít mnohem temnější tón. Po ztroskotání na nebezpečném exotickém ostrově bude muset bojovat o holý život. Předmětů a zbraní, které jí v tom pomohou, ale bude pomálu. Lara se však dostane k luku, zažije skok padákem a bude se dokonce muset ubránit pokusu o znásilnění. Boj přitom nebude vždy tím nejlepším řešením, kradmý postup bude v některých lokacích naprosto klíčový.

Index očekávání: *****