Přenosná verze pro nový handhled se v zásadě ničím neliší od svého velkého bratříčka pro PlayStation 3. V editoru si můžete udělat z jezdce přerostlou žábu s nadrozměrnými závodnickými brýlemi. Svůj vůz si zase můžete polepit nejrůznějšími potisky, zvětšit jeho kola, přidat výfuky. Představivosti se meze nekladou.

Video
Video se připravuje ...

ModNation Racers přijíždějí i na PS Vita Sony

Přesuň prsty ten most

Heslo „Urob si sám“ dostává s ModNation Racers: Road Trip pro PS Vita nový rozměr. Při editaci závodníka, vozu i stavby tratě totiž používáte dotykový displej handheldu. V praxi to funguje přirozeně a intuitivně. S předměty, jako silnicí, rampami, loopingy, nebo mosty pohybujete vlastními prsty a jednoduše měníte jejich postavení nebo délku. Samotné závody jsou zábavné, se svým vozidlem řežete smyky v zatáčkách, ve vzduchu provádíte triky a obojím tak získáváte cenné turbo pro zrychlení. Hra nabízí režim kariéry, s neustále se zvyšující obtížností. Právě on je hnacím motorem hry jednoho hráče. Nejdůležitější v něm není jen vyhrát závod, ale získat co nejvíce bodů i za triky apod.

Fotogalerie
6 fotografií

Sdílejte své výtvory

Veškeré tratě, i další obsah můžete sdílet s dalšími hráči na internetu prostřednictvím online služby PlayStation Network. Stejně tak si můžete stáhnout a vyzkoušet jejich výtvory. A to dokonce ty, které byly vytvořeny v PlayStation 3 verzi.  Bohužel si po internetu s ostatními hráči nezajezdíte, hra nabízí jen lokální formu multiplayeru. A to je velké zklamání. Zvláště, když ve verzi pro starší PSP to možné bylo. Závody proti duchům s časy ostatních hráčů online multiplayer nenahradí. Vizuálně vypadá hra záměrně dětinsky, což nemusí vyhovovat každému. Nahrávací časy jsou občas delší a v některých momentech se hra i na chvíli zpomalí. Pokud se chcete ale na cestách vyřádit nejenom na trati, ale i při jejím stavění, tohle je hra, která ukojí vaše závodnické i stavitelské choutky.

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:

Zábavné závody

Velmi kreativní titul

Sdílení obsahu

Minusy:

Absence online multiplayeru

Nic nového oproti starším dílům

 

Infobox

Datum vydání: 22.únor 2012

Platformy: BigBig Studios

Cena: 999 Kč

Výrobce: SCE San Diego Studio

Vydavatel: Sony

Distributor v ČR: Sony

Jazyk: AJ