Často se na trhu objeví strhující novinka, která je pak běžnému uživateli úplně k ničemu, protože do ní není potřebný obsah. Příklady byly (jsou) 3D televize, na kterých si film ve třech dimenzích kvůli nedostatku titulů na trhu pustíte jen svátečně.

Avšak Nintendo při vydání ke konci března svou očekávanou novinku doplní spektrem her, ze kterého by si každý hráč měl vybrat. Pro nejmenší bude například připravena Nintendogs + cats, ve které využijete zabudovanou kamerku přístroje a výrazy tváře budete komunikovat se svým domácím mazlíčkem.

Střílečka nebo závody, všechno bude

Chybět nebude ani klasická bojovka jeden na jednoho Street Fighter nebo plošinovka Rayman. Firma Electronic arts plánuje vydání simulace života rodiny (jedince) The Sims 3. Stavění bydlení ve 3D by mohlo být velice zajímavé.

Milovníky akčních her potěší Splinter Cell, kde hrajete agenta skrývajícího se v temnotách, nebo Samurai warrior. V tomto titulu vezmete do ruky pořádně nabroušený meč. Závodníci se vyřádí u Ridge racer.

3DS bude dostupné ve dvou barevných provedeních – černé a modré. U každého přístroje bude v balení paměťová karta s kapacitou 2GB, která půjde samozřejmě nahradit větší. Nintendo chce herní konzolí s 3D displejem bojovat proti rozmachu smartphonů, které ovládly trh přenosné zábavy. Hrát půjde i hry ve 2D zobrazování. Předpokládaná cena je 249 dolarů (cca 4400 korun).

Fotogalerie
4 fotografie