Nová pravidla se týkají kryptoměnových peněženek, aplikací směnáren, ICO a nejpřísněji se zaměřují na těžící aplikace.

TIP: Bitcoin v mobilu. Kde nakoupit a jaké peněženky používat

Peněženky: Aplikace sloužící k ukládání virtuálních měn mohou být nabízeny pouze vývojáři zaregistrovanými jako organizace. 

Těžba: Aplikace v AppStore nemohou sloužit k těžbě kryptoměn. Výjimkou jsou pouze ty, které k těžbě přímo nevyužívají výkon zařízení (viz cloud-mining).

Směnárny: Aplikace smí vytvářet transakce a převody kryptoměn na schválené směnárně, pouze pokud je aplikace vydána přímo onou směnárnou.

ICO: Aplikace nabízející ICO (Initial Coin Offerings), obchodování s kryptoměnovými futures a jiné obchody s kryptoměnami či cennými papíry musí pocházet od zavedených bank, obchodníků s cenými papíry, obchodníků s futures (FCM) nebo jiných schválených finančních institucí dodržující veškeré platné právní předpisy.

Aplikace nesmí nabízet kryptoměny jako odměnu za dokončování různých úkolů, stahování dalších aplikací, nabádání dalších uživatelů k jejich stažení nebo za sdílení příspěvků na sociálních sítích.

TIP: Pokrok ve striptýzu - místo peněz za kalhotky přiložíte telefon a tanečnici pošlete bitcoiny

Ačkoliv mohou některé body působit přísně, je vidět, že Apple tyto kroky podniká s důrazem na bezpečnost uživatele. Na druhou stranu tím může zkazit i několik zajímavých projektů. Zmínit mohu případ odstranění aplikace Calendar 2 z AppStore, jelikož nabízela možnost premiových funkcí výměnou za těžbu kryptoměny Monero na pozadí. Společnost si takto za pouhé tři dny údajně přišla na 2 000 dolarů.

Přečtěte si čím se řídit při investic do kryptoměn.