I když prodala kalifornská firma přes víkend více než 10 milionů nových iPhonů, snáší se na ni čím dál tím větší vlna kritiky a akcie společnosti klesají. Apple totiž stíhá jeden průšvih za druhým.

Nejdříve to byly ohnuté iPhony 6 Plus. Majitelé největšího modelu chytrého telefonu od Applu s displejem o úhlopříčce 5,5 palce si stěžují, že se jim telefony ohýbají, když je nosí v kapsách.

Nejdražší model s 64 GB přitom stojí v Německu až 27 tisíc korun! Fanoušci Applu proto nyní řádí na sociálních sítích jako pominutí. Jiní zase sdílejí vtipy zesměšňující iPhony.

Teď se Apple potýká s pokaženou aktualizací posledního operačního systému ve verzi iOS 8.0.1 Majitelé iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus se potýkají s neskutečnými problémy. Ztrácejí telefonní signál, připojení k internetu a dokonce nefunguje čtečka otisku, kterou lze telefon uzamknout.

„Nainstaloval jsem si verzi 8.0.1 a můj telefon nemá žádný signál,“ prohlásil Tim Van Damme, zaměstnanec internetového úložiště Dropbox a někdejší pracovník Instagramu na svém Twitteru.

Příspěvek okomentovaly desítky nespokojených uživatelů. „Whoa, vypadá to, že s tímto problémem se potýká spousta lidí,“ dodal poté.

Apple kvůli problémům s operačním systémem vydal prohlášení. „Omlouváme se za velké nepříjemnosti, které zažívají uživatelé. Usilovně připravujeme iOS 8.0.2 s opravami problémů,“ dušuje se společnost. Vyjádření má ale podle kritiků firmy zamést stopy po mnohem větších problémech.

Těmi jsou právě ohnuté iPhony 6 Plus. Velké mobily totiž neopraví žádná softwarová oprava. Apple se ke kauze ohýbání stále nevyjádřil a akcie klesají...

Fotogalerie
10 fotografií