Apple na vývojářské konferenci v San Francisku podle očekávání neposkytl žádné informace o možných nových zařízeních, například dalším iPhonu nebo počítačových hodinkách.

Součástí iOS 8bude aplikace HealthKit. Ta bude shromažďovat informace o zdravotním stavu uživatele, například o jeho krevním tlaku. Ty je pak schopna odeslat vašemu lékaři, který je odborně vyhodnotí.

Systém HomeKit pak umožní ovládat pomocí telefonu různá elektrická zařízení v domácnosti, například termostaty či garážová vrata v chytrých domácnostech. V Česku to je však taková malá utopie a jen málo domácností tuto službu využije.

Novou funkcí je QuickType, jde o predektivní zadávání textu, kdy iPhone rozezná, co chcete dále napsat. A to včetně skupinové konverzace. Bohužel tato služba zatím nebude dostupná v češtině.

Nový operační systém pro počítače Mac ponese název Yosemite a nabídne například jednoduší způsoby pro vyhledávání a sdílení informací. Apple rovněž rozšíří službu pro ukládání dat na internetu iCloud, kterou tak bude možné využívat pro všechny typy souborů.

iOs 8 bude ke stažení na podzim. Kompatibilní bude s přístroji iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch 5. generace, iPad 2, iPad s Retina displejem, iPad Air a iPad mini.