V případě prvních modelů telefonu se dařilo Applu vše schovat pod pokličku tajemství a představení telefonu tak bylo vždy překvapením. V posledních letech se to ale Applu příliš nedaří. V případě iPhone 5 je to dokonce pro firmu katastrofa. Na internet unikly snímky připravovaného již poněkolikáté.

Vyšší a tenčí

Internetový portál sohu.com přinesl přesné informace o velikosti telefonu. iPhone 5 bude mít výšku 124,46 milimetrů, šířku 58,58 milimetrů a tloušťku 7,41 milimetrů. V porovnání s předcházejícím modelem 4S tak telefon vyrostl do délky. Hloubka se naopak ztenčila. Zmenšení hloubky má na svědomí hlavně použití hliníku na zadní část telefonu, který je znatelně tenčí než sklo.

Fotogalerie
6 fotografií

Hardwarové spekulace

Z několika zdrojů již známe spekulace o hardwaru, které, jak se zdají, jsou velmi důvěryhodné. iPhone 5 by měl mít čtyřpalcový (více než 10 cm) Retina displej, nejnovější operační systém iOS6, čtyřjádrový procesor Quad-Core A6 a 1 GB operační paměť RAM. Fotoaparát by měl mít až 10 Mpix a podporu 3D fotografií.

Jak se bude jmenovat?

Jediné, co tak zůstává záhadou, je název dalšího iPhonu. Je možné, že se Apple uchýlí ke stejné strategii, jako s posledním iPadem. Nový iPhone by se tak mohl jmenovat jen iPhone, přičemž dovětkem „nový“ by se odlišoval od prvního stejnojmenného modelu.