Apple s prodáváním hudby na internetu začal již před osmi lety v roce 2003. Není pochyb, že společnosti tento krok vynesl miliardy. Pokud nechcete z internetu stahovat pirátské kopie skladeb (popřípadě celých alb), iTunes Store nabízí zcela legální nákup. Cena jedné skladby začiná na 0.99 €, což je v přepočtu necelých 25 Kč. Při speciálních akčních nabídkách je i nižší.

Rodina MP3 přehrávačů iPod: iPod Shuffle, Nano a Touch
Autor: Apple

Cena za album začíná na 125 Kč

Pořízení celého alba vyjde od 4.99 € (cca 125 Kč). V současnosti nejprodávanější deskou v Česku je novinka J.A.R. Dlouhohrající Děcka. Za tu však zaplatíte 9.99 € (asi 250 Kč). Bontonland ji v internetovém obchodě nabízí za 269 Kč. Mezi top desítkou nejkupovanějších desek je Best of album Kryštofu, Racek Tomáše Kluse a Ležatá Osmička od kapely Tata Bojs.

Přesné pořadí prodejnosti se však mění s každou hodinou.

1
Autor: Inforgafika Blesk.cz
2
Autor: Inforgafika Blesk.cz
3
Autor: Inforgafika Blesk.cz
4
Autor: Inforgafika Blesk.cz
5
Autor: Inforgafika Blesk.cz
6
Autor: Inforgafika Blesk.cz
7
Autor: Inforgafika Blesk.cz

Jak nakupovat

Nejdříve je potřeba si ze stránek Apple (klikněte ZDE) stáhnout zcela zdarma program iTunes a poté ho nainstalovat. Po spuštění přejděte na záložku iTunes Store a vpravo nahoře klikněte na Sign In (Přihlásit se). Na obrazovce vyskočí tabulka, kde vyberete možnost Create New Account (Vytvořit nový účet). Poté v několika krocích nejdříve odsouhlasíte podmínky používání, zvolíte uživatelské jméno a heslo, vyplníte číslo platební karty a kontaktní údaje.

Na vaší emailovou adresu poté přijde zpráva, přes kterou účet definitivně aktivujete opětovným zadáním jména a hesla.Po dokončení registrace a přihlášení už jen označíte požadované skladby nebo celá alba a stahujete. Peníze se vám strhnou z karty. Majitelé iPhonu, iPadu nebo MP3 přehrávače iPod s přístupem na internet mohou nakupovat rovnou do svého zařízení. Při nákupu přes počítač dáte svůj přehrávač synchronizovat s iTunes a nové skladby se přehrají. S nástupem služby iCloud bude stažená muzika ihned dostupná pro všechna „iZařízení“ přihlášená na jeden účet.

Profil hudebníka na iTunes
Autor: Apple

V zahraničí nabízí iTunes Store i filmy a seriály

Vedle samotné hudby můžete nakoupit i hudební videa (videoklipy) a knížky v elektronické podobě. Nabídka titulů v češtině je však v podstatě nulová. Zahraniční obchody iTunes prodávají taktéž filmy a seriály. Tato možnost v Česku zatím není.