S platebními kartami MasterCard a Maestro máte neustále přístup k vašemu účtu a platit s nimi můžete jak v obchodech, tak v restauracích, hotelech, ale i na vlecích a lanovkách. A to po celém světě – síť míst, kde karty akceptují, čítá přes 36 milionů u MasterCard a 24 milionů u karet Maestro. Jediným omezením tak je váš denní či týdenní limit nastavený na kartě.

To se jistě hodí zvláště při zimních sportech, za kterými můžete vyrazit i se společností MasterCard v rámci akce X-Border. Držitelům karet MasterCard a Maestro nabízí od 16. prosince na stránkách www.mastercard-soutez.cz poukaz na slevu 10 procent až na pět skipasů v rakouských zimních střediscích Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubai a Hintertux. Jedinou podmínkou je, že za skipasy při nákupu musíte platit stejnou kartou, na kterou jste pořídili slevu. Skipasy se slevou platí až do 4. května 2014.

Platby kartou v zahraničí navíc vyjdou levněji, protože převody z cizí měny na koruny jsou přepočítávány výhodnějším kurzem než ve směnárnách. Nedocenitelná je i bezpečnost. Když ztratíte peněženku se všemi penězi nebo vás o ni někdo okrade, většinou je obnos nenávratně pryč. Kartu však stačí okamžitě zablokovat zavoláním na infolinku banky a na váš účet se nikdo nedostane, o své peníze nepřijdete.

Navíc vám banka v takovém případě pomůže – jakým způsobem záleží i na doplňkových službách, které ke kartě daná banka váže. K MasterCard si můžete sjednat pojištění proti ztrátě a odcizení či pojištění proti zneužití karty, k Maestru i pojištění cestovní či úrazové.

7. ledna pak startuje na Facebooku MasterCard soutěž Tyrolský pětiboj o zajímavé ceny, kdy můžete vyhrát např. pobyt v luxusním wellness hotelu v Rakousku včetně skipasu, poukázky na sportovní vybavení nebo předplacené karty MasterCard® PayPass™. Více info najdete na www.facebook.com/MasterCardCZ.