Smutnou zprávu o odchodu populární herečky oznámila ve středu její rodina.

Milenu Dvorskou proslavila role Marušky, nejmladší a nejskromnější ze tří královských dcer ve filmu Bořivoje Zemana z roku 1954 Byl jednou jeden král.

Milena Dvorská jako Maruška v pohádce Byl jednou jeden král
Autor: Prima

Tehdy si ji při setkání v šatně prostějovského divadla vyhlédl Jan Werich, když tam hostoval s estrádním programem a Milena si k němu přišla pro autogram. Tato náhoda rázem změnila její život. Tři měsíce také pobývala u Werichů na Kampě v podkrovním pokojíku během natáčení zmiňované pohádky.

Na svůj úspěšný debut před kamerou, kde okouzlila svou dívčí přirozeností, navázala postavami moderních emancipovaných děvčat. Vzápětí se objevila po boku Jaroslava Marvana v komedii Anděl na horách.

Po herecké kariéře však Dvorská toužila už na měšťance, kdy hrála u ochotníků. Zdravotnickou školu vyměnila v roce 1956 za pražskou Divadelní fakultu. Po jejím absolvování se stala členkou pražského Divadla E. F. Buriana, kde působila až do roku 1991, kdy byla tato scéna zrušena.

Poslední divadelní role ztvárnila Milena Dvorská na jevišti pražského Divadla Na Fidlovačce. V televizi jsme ji mohli vidět například v seriálech Letiště či Ulice.

Více než 40 let byla Milena Dvorská vdaná za Josefa Krause. Měla svě děti - Jakuba a Lucii. Jakub je kameraman a Lucie odešla s Janem Dvorským, který se prohlásil za Spasitele světa a začal si říkat Parsifal.

VÍCE O ŽIVOTĚ A TRÁPENÍ MILENY DVORSKÉ PŘINESEME JIŽ BRZY NA STRÁNKÁCH BLESK.CZ A V NEDĚLNÍM TIŠTĚNÉM BLESKU!

VÝBĚR Z FILMOGRAFIE:

Byl jednou jeden král

Anděl na horách

Vražda v hotelu Excelsior

Vesničko má středisková

Marečku podejte mi pero

FOTOGALERII S MILENOU DVORSKOU NAJDETE ZDE!

VIDEO: Krásnou píseň z filmu Byl jednou jeden král najdete ZDE!