Dost často a čím dál hlasitěji se totiž říká, že udělovaná zrcadla divácké popularity jsou manipulacemi zakřivená, zkreslující a spíš připomínají legendární bludiště na pražském Petříně. A stávající systém internetového hlasování plus  stále větší vynalézavost mnoha šikovných hackerů, jež se do něj dokáží pro zábavu (či úplatek) nabourat, takovému tvrzení jen nahrává.

Paráda pro parádu

Bez ohledu na úpadek ankety, kterou veřejnost zdaleka neprožívá jako dřív; bez ohledu na fakt, že skalní, u obrazovky veškerý volný čas v podstatě sedící divák (na jinou zábavu mu schází peníze) většinou neovládá či nemá internet, osobnosti jsou stejně z verdiktu hlasování nervózní. Natolik jsou (pochopitelně) ješitné. Stejně tak platí, že se na tuto poněkud přežitou akci - přes rozmáhající tendenci ignorovat etiketu slavnostní chvíle – vysoce formálně ustrojí.

Na večeru, jenž relativně mapuje míru TV popularity se to i letos hemžilo velkými róbami mixovanými společenskými koktejlkami, variacemi na malé večerní. Princip rozjetého vlaku zkrátka stále funguje a jak už to bývá, i tady byl naftalínem zavánějící nevkus přítomný.

Fotogalerie
5 fotografií

Zrcadlo gusta národa?

Bartošová opět potvrdila svou módní nejistotu a ve špatných šatech si zahrála na princeznu. Pověst módního kolotočáře nevyvrátil ani Michal David, který v kategorii zpěvák převálcoval Karla Gotta. On i jeho žena Marcela bohužel opět měli ke kultivované eleganci daleko.

Mimo byl i herec a bavič Luděk Sobota (lidu se připomněl seriálem Okresní přebor), jenž si oblékl prádlové triko a něj pruhovanou košili, zatímco manželka Adriana se vyfikla jak operetní subreta... Hvězda zpráv TV Nova, Lucie Borhyová, která vyhlašovala vítěze jedné z nominovaných kategorií, sice outfit zvládla, ale z jejího kdákavému projevu na jevišti by jeden zaplakal. Citovými excesy zdevastovaný zpěvák Richard Müler byl tradičně vystřelený mimo realitu a jednou z nejlépe a nejpříhodněji oblečených žen byla herečka Hana Maciuchová.