Video
Video se připravuje ...

Módní policie z tanečních: Arogantní Štětka a líbezné holčičky! Blesk TV

Do tanečních by měl každý chodit, troufám si tvrdit. I když jsou, zejména u dívek, na peněženku rodičů náročné. Ale i s finančním limitem to lze dát, jak se má. Kvalita materiálu šatů, botiček sice nebude prvotřídní, ale mnohem podstatnější je zachovat dress code a nutný vkus. Taková je podstata věci, která z luxusně, leč nepatřičně vyfiknutých potomků solventních rodin dělá nezletilé burany.

Módní policie ulice: Eliška
Autor: Archiv Blesku, Herminapress

Eliška (16) Studentka gymnázia

Eliška byla mile sdílná a reportérce Tereze prozradila, že při volbě šatů tápala. Jistě nebyla sama. Ostatně tento stav důvěrně znají parádnice všech generací, včetně mě. Nakonec vyhrála dlouhá, od kamarádky půjčená róba, i když Eliška prý raději krátké a nabírané modely. O volbě kreace rozhodla barva, kterou kvituji, protože garderoba do tanečních by se měla odehrávat ve svěží škále pudrových či sytých pastelů. A pochvala patří i citlivě zvoleným náušnicím plus náramku.

P.S. Proti elegantně uměřené toaletě s asymetrickým dekoltem a ozdobou štrasového pásku nelze nic namítnout. Bohužel černé střevíčky vyznívají tvrdě. A také je dobré podotknout, že dlouhá róba náleží takzvanému věnečku či prodloužené. Jinak jsou vhodnější šaty v délce kolem kolen. Nicméně i s těmito výhradami Eliška v porovnání s jinými skvěle obstála.

Módní policie ulice: Ferdinand
Autor: Archiv Blesku, Herminapress

Ferdinand (17) Student obchodního lycea

Subtilní jinoch mezi záplavou jiných mladíků čněl. Na rozdíl od nich černý oblek s bílou košilí neměl a v motýlku se neškrtil. Symbolizoval frajera, který se vymezuje vůči stádu oblečením i pubertálně arogantním, žvýkáním vytuněným projevem. A i když nehodlám licitovat nad pravdivostí jeho slov včetně udaného jména ani rozebírat nevhodné společenské chování, musím v rámci dress code konstatovat, že tento hoch příkladným švihákem večera není, i když se tak může mnohým děvenkám zdát.

P.S. V běžných hodinách tanečních nejsou bílá košile a motýlek povinné. Ty se očekávají ve finále prodloužené. Ale i zde obecně platí, že i kravatou doprovozený oblek má být tmavý. Černý, antracitový, temně modrý a tmavé musí být i polobotky. Módně vyštíhlené kvádro mladého pána Ferdinanda je však poněkud modře svítivé a křiklavě efektní střevíce nemístné.

Módní policie ulice: Magda
Autor: Archiv Blesku, Herminapress

Magda (16) Studentka gymnázia

Slečna Magda je nádherná holka, které věřím, že miluje jednoduchou eleganci, střízlivé, černou barvou korunované outfity. A tomuto stylu podřídila i nákup šatů v konfekčním butiku Comtessa. Stály tři tisíce korun, což je cena, která decentním akcentem korálků zdobenému modelu ze syntetické krajky odpovídá. Bohužel oblíbená černá je pro absolventky tanečních nemístná. Ta může patřit garde, nikoli dívence. A s otazníkem je výběr doplňků. Údajný rodinný šperk v podobě bižuterně působícího náhrdelníku budiž, ale kombinace hodinek s náramkem nikoli a to samé platí pro kabelku se závěsem přes rameno.

P.S. Outfit mladičké Magdy je v podstatě vkusný v porovnání s jinými. Včetně takzvaných celebrit. Nicméně platí, že tak frekventovaná černá je pro slečny v tanečních tabu. A bez chyby není ani doprovod doplňků. Hodinky Guess jsou přešlap a je jedno, že stály šest a půl tisíce. Také pozor na otevřené sandálky, jimž povinné punčochy krutě nesvědčí.

Módní policie ulice: Nela
Autor: Archiv Blesku, Herminapress

Nela (16) Studentka gymnázia

Outfity, které z pražských tanečních v Národním domě na Vinohradech video štáb Blesku natočil, mně nabídl slečny v dlouhých večerních. Půvabná Nela byla jediná v kreaci v délce kolem kolen, která by měla být pro běžné hodiny kurzu příznačná. Při pohledu na tuto líbeznou dívku se záviděníhodnou hřívou vlasů mě napadá, že taneční jsou první společenskou prověrkou neznalých mláďat závislých na peněžence rodičů. Model za dva a půl tisíce korun se Nele líbí střihem, barevností i funkčností k figuře vlídnému šněrování. Ale také tu je kategorie jménem vkus, kde méně znamená víc.

P.S. Klasický střih, klasická délka i botičky. Bohužel tento tanečním konvenující základ dostává poněkud na frak lesklým, výšivkou korálků poznamenaným materiálem. Kombinací fialkové s akcentem černé, která útočí v dekoltu, v pase, členění švů. Také ve volánech lemujících sukni i šněrování v zádech živůtku. Ano, je to tak, méně by znamenalo víc.

Fotogalerie
5 fotografií