Oděvní materiál jménem kůže je na scéně od nepaměti. Má řadu zpracování, podob a oblečení dodá punc atraktivnosti. Dokáže v souvislosti se střihem, daným stylem umocnit erotický náboj žen. Ale i tady (ostatně jako u všeho efektního), platí: Nic se nemá přehánět!

V čem je problém?

Komplety kožených bund, nejrůznějších kabátků, jupek potažmo sak s kalhotami či sukněmi všech délek většinou postrádají potřebnou lehkost, švih. Vyznívají těžce. Zejména, když se až na výjimky nesou ve znamení černé (ale stejně by působil monolit bílé, rudé, hnědé atd.). Navíc v drtivém množství kreací populárních či veřejnosti neznámých parádnic převládá poněkud robustní, pro konfekci cenově přijatelná kůže – žádná teletina, subtilní kozinka, tvárný a jemný broušený velur.

Výsledkem jsou (zhusta černé) rockem, punkem, světem motorkářů inspirované outfity s ambicí je invenčně okořenit glamour koketními doteky. Někdy tato hra končí u bran kolotoče, jindy laciná není, ale vždy se jedná o módní poker s nejistým výsledkem. Obecně řečeno, sety z džínsoviny či kůže vždycky představují riziko.

Monika Marešová

 

Monika Marešová, opuštěná žena moderátora - známka: 4
Autor: Blesk/Hermina

Tělo obepínající kalhoty, jež kombinují kůži (spíše koženku) se strečem připomínajícím neopren, jsou na styling náročné, pokud nemají vyznít lacině. Bohužel botičky s křiklavým nápisem zn. Replay dojem kolotoče umocňují stejně jako výběr doprovodné bižuterie, kabelky i krátké bundičky přes delší top.

Barbara Nesvadbová

Barbara Nesvadbová, spisovatelka - známka: 2
Autor: Blesk/Hermina

Skvělé jezdecké holiny mají řadu zajímavých detailů, ale v nich zasoukané kalhoty potřebnou lehkost celku nedají. Těžký monolit kůže naštěstí rozbíjí na bundu navrstvená vesta. Akcent rukaviček duch motorkářského stylu potvrzuje. Luxusní hodinky, náramek, vyšívaný šátek v outfitu hrají včetně kabelky.

Tereza Kerndlová

Tereza Kerndlová, zpěvačka - známka: 2
Autor: Blesk/Hermina

Lakovaná bunda zvaná křivák s efektním reliéfem hadiny. Kalhoty z hladké kůže s vypuštěnými sámky v pase a nad kotníky ohrnutými nohavicemi, které působí poněkud neforemně. Strohá kontrastní halenka, plejáda prstýnků, zlatý řetěz coby náhrdelník. Sofistikované sandálky. A dlouhé lokny, jež lady etudu na téma rock koření…

Karin Babinská

Karin Babinská, režisérka - známka: 1
Autor: Blesk/Hermina

Masa veřejnosti ji příliš nezná. Pokud ano, tak jako ženu, kvůli níž zpěvák a herec Krajčo opustil rodinu během natáčení Křídel Vánoc, jež režírovala. Rockerský křivák a kalhoty, jež kombinují kůži se strečovou tkaninou, připomínají outfit paní Marešové. Tady je však doprovází výkřik bílé košile, klasická perka, citlivý akcent doplňků. Pel křehké noblesy.

Martina Gavriely

Martina Gavriely, podnikatelka - známka: 4
Autor: Blesk/Hermina

Pikantní porno minulost ji coby moderátorku televizních VIP zpráv zlikvidovala, ale popularitě prospěla. Využila ji i v případě jisté, pouťově líbivé značky, kterou top s potiskem charakterizuje. A ve stejném duchu se nese i celý outfit - kožené, na špičaté kozačky spadající nohavice, nekvalitní sako, dlouhé, nejspíš napletené vlasy…