"Mít 50 je asi velký mezník. Všichni o tom mluví, ale pro mě je to jen další výmluva, abych mohla uspořádat narozeninový mejdan," říká popová královna Madonna.

Narodila se 16. srpna 1958 jako Madonna Louise Veronica Ciccone v Michiganu jako třetí z osmi dětí. Ve 20 odešla do New Yorku, kde se živila jako servírka, pózovala pro akty studentům. Dostala se i na stránky Playboye a Penthouse.

Fotogalerie
5 fotografií

Zpívala po diskotékových klubech a čekala na svou šanci. Ta přišla v roce 1982 se singlem Everybody a o rok později vydává album s názvem Madonna. Závratnou kariéru odstartovala deskou True Blue v roce 1986, kde se změnila na smyslnou blondýnu ve stylu Marilyn Monroe.

Od té doby se zrodila superhvězda. Je považována za královnu popu, podle Guinnessovy knihy rekordů je nejúspěšnější sólovou zpěvačkou na světě. Celosvětově prodala přes 200 milionů alb a více než 100 milionů singlů.

Podívejte se na klip k Madonninu singlu 4 Minutes z nového alba Hard Candy, který zcela jistě na turné zazpívá s Justinem Timberlakem !

Zpěvačka se snažila prosadit i na filmovém plátně, ale tady jí talent chyběl. Filmy jako s Madonnou v posteli, Tělo jako důkaz nebo Trosečníci se hitovkami nestaly. Její životní rolí byla snad jen Evita. Mnohem úspěšnější je jako spisovatelka knížek pro děti.

Je bohyní pop-music, sexuální dračicí, královnou módních trendů i mistryní kýče. Lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Nic mezi tím... Je rebelkou i usedlou matkou. A skandály jsou její součástí.

Jaké jsou Madonniny nejpeprnější provokace?

Když poprvé vystoupila na jevišti, běhala po něm jenom v kalhotkách. Papež ji označil za satana, ale ona mu vzkázala, že jako malá chtěla být jeptiškou. V roce 1987 během jejího turné Blond Ambition Tour papež nabádal Italy, aby na něj nechodili. Madonna zřejmě po letech uvažovala o vzájemném usmíření a chtěla po Janu Pavlovi II., aby pokřtil dceru Lourdes, ten ale odmítl.

5 nejslavnějších Madonniných skandálů:

Provokativní špičatá podprsenka od Gaultiera
Autor: profimedia.cz

Kniha Sex: Kniha erotických fantazií, vydána v roce 1992, celosvětově se jí prodalo více než půl milionu kusů. V Japonsku i Indii byla označena za pornografii a zakázána cenzurou.

Špičatá podprsenka, či podprsenka odhalující ňadra: Kultovní zlatá špičatá podprsenka z pera Jeana-Paula Gaultiera se stala přes noc trhákem osmdesátých let. O její proslavení se zasloužila právě Madonna v písni Like a Virgin (Jako panna), když ležela mezi tanečníky a předváděla masturbaci.

Film S Madonnou v posteli: Celovečerní dokument z roku 1991. Objevuje se v něm provokativní erotika a Madonna jako největší superstar hudby.

Ukřižování: Na turné Confession se nechala symbolicky ukřižovat na kříži posetém diamanty: Kontroverzní scéna popudila křesťany na celém světě, kteří ji považovali za výsměch a znevážení tradičního symbolu.

Líbání s Britney Spears a Christinou Aguilerou: Na líbačku se zpěvačkami došlo při předávání hudebních cen MTV v roce 2003. Dámy se políbily v živém přenosu a šokovaly tak diváky po celém světě. Letos si skandální scénu Madonna zopakovala při koncertu v Paříži, když políbila svou tanečnici.

Možná se jednalo pouze o přípravu na koncertní turné Sticky and Sweet, které vypukne již za necelé 2 týdny. Na něm se má podle dostupných informací totiž královnu popu opět líbat s Britney Spears! A objeví se na něm i expřítel Britney Justin Timberlake. Více tady.

Madonna a Justin Timberlake
Autor: AFP

V poslední době svět sleduje i Madonnino manželství s režisérem Guyem Ritchie. Snaží se opět svůj vztah dotáhnout k harmonii, nebo je v troskách? To by dokazoval i údajný Madonnin zálet s baseballovým hráčem Alexem Rodriguezem. Více zde!!


Nejslavnější Madonniny výroky:

"Jak bych mohla být něčím jiným než jsem, když mě pojmenovali Madonna. Mohla jsem buď skončit jako jeptiška, nebo takhle."

"Nebudu šťastná, dokud nebudu slavná jako Bůh."

"Vždy jsem považovala ztrátu panenství za krok ke kariéře."

 

Oficiální oslavu padesátky však tento víkend královna popu zřejmě pořádat nebude, vyvrkla si totiž kotník. Více zde!

O tom, jaký povedený dárek dá zpěvačce k narozeninám její bratr, se dozvíte zde!