Jeho výkonem jsou nadšeni nejen kritici, ale i herci, kteří si s ním ve snímku zahráli. Dokonce si přejí, aby Ledger získal za ztvárnění psychopatického Jokera Oscara.

Ve Spojených státech trhá film, jehož natočení stálo 2,6 miliardy korun, rekordy. Po prvním dni promítání v severoamerických kinech vydělal 965 milionů korun. To je o 100 milionů korun více, než co loni po prvním dni vydělala 'trojka' SpiderMana.

Všechny filmy s netopýřím hrdinou vydělaly od roku 1989 23,4 miliardy korun z prodeje vstupenek po celém světě.

Fotogalerie
6 fotografií

V roli udatného Batmana se opět představí Christian Bale (34), který bude muset ochránit město Gotham před hrozivým Jokerem. Právě jeho ztvárnění zesnulým Ledgerem přitahuje k filmu oprávněnou pozornost. "Opravdu si myslím, že Heath ztvárnil kultovního zloducha, který přetrvá věky. Rád bych také samozřejmě viděl, že cenu dostal," říká sám Bale, který si přeje, aby Ledger dostal za svoji poslední dokončenou roli Oscara in memoriam.

"Může být prvním hercem od Petera Finche. A dokonce by tu zpropadenou věc mohl i vyhrát," připojil se Gary Oldman, jenž ve filmu hraje policistu Jima Gordona.

Připomněl tak jméno držitele ceny Americké filmové akademie, který jako dosud jediný získal v roce 1977 Oscara až dva měsíce po své smrti.

Ať již Ledger, který proslul rolí homosexuálního kovboje ve snímku Zkrocená hora, cenu dostane, nebo nikoliv, tak na jeho ztvárnění Jokera diváci jen tak nezapomenou.

O smrti mladého australského herce si přečtěte zde.

Na trailery ke snímku se podívejte níže.