„Modlete se, prosím, za mě. Je se mnou zle. Loučím se s vámi,“ zněla slova, která se objevila na Grúňově profilu na sociální síti. Ukázalo se, že je napsala jeho manželka Mária, která tak chtěla fanoušky informovat o jeho zdravotním stavu.

Nyní popsala dramatické chvíle, které nastaly, když se jeho zdravotní stav zhoršil. „Jeden večer mi povídal, že se mu udělaly v ústech afty, že ho to velmi bolí. Volala jsem kamarádce lékárnici, ta mi poradila, co dělat, ale ráno už měl ústa oteklá a už jsem mu nerozuměla, protože nemohl dobře mluvit,“ prozradila vdova pro čas.sk.

Pochopitelně se rozhodla zavolat záchranku, ale jednání dispečinku ji překvapilo. „Volala jsem sanitku. Je smutné, jak se zachovali. Řekli mi, ať jdeme nejdřív k obvodnímu lékaři a doneseme papír. Řekla jsem děkuji a volala druhou sanitku, ale řekli mi to samé. Tak jsem zavolala kamarádce a ta to vyřešila tak, že řekla – Dušan umírá a dusí se. A tehdy přijeli,“ prozradila Mária. A její slova potvrdilo Operační středisko záchranné zdravotní služby SR. „Záchranáři pacienta při vědomí transportovali do nemocnice s diagnózou dehydratace,“ uvedla mluvčí Petra Klimešová.

„Hned ho uvedli do umělého spánku. Měla jsem volat, že co s ním je. Řekli mi, že je v kritickém stavu, že mám přijít druhý den,“ prozradila vdova s tím, že když ho druhý den navštívila, byl už zpěvák napojený na přístroje a nevnímal ji.  „Selhávaly mu ledviny. Bral hodně léků, ke všem jeho zdravotním potížím a chorobám se ještě přidal zápal plic. Každý den jsem byla u něj, protože jsem věděla, že ještě žije,“ dodala vdova s tím, že se o něj v nemocnici starali opravdu vzorně.

Zpěvák, který u nás vystupoval například s Karlem Gottem (†80), Waldemarem Matuškou (†76) nebo Helenou Vondráčkovou (76) a nahrával s orchestry Josefa Vobruby (†49) a Karla Krautgartnera (†60), zemřel v pondělí 22. dubna v časných ranních hodinách.

Video
Video se připravuje ...

Monika Absolonová: Umělý hlas Gotta? Trochu šílený! Petr Macek