Podle blízkých v pátek 22. března jezdil v autě po Popradu, ale pak najel na obrubník a prorazil pneumatiku. 

Přivolaná policie ho převezla do CPZ (cela předběžného zadržení), protože Peter blábolil nesmysly a tvrdil, že ho chce někdo zabít. Policie zavolala jeho matku, aby ho přijela uklidnit. Ona samozřejmě nevěděla jak ho uklidnit a řekla jim, že je psychiatrický pacient a není způsobilá. Petrik trpěl těžkou paranoidní schizofrenií. To je důvod, proč musely být při jeho zadržení použity donucovací prostředky, byl mimo sebe a navíc měl panický strach z policie,“ řekl pro Dnes24.SK jeden z jeho nejbližších přátel z Popradu. 

Video
Video se připravuje ...

Při tragické nehodě zemřel populární dýdžej Ondrej, kerý je známý jako Elýščítat. TV JOJ

Policie mě přivedla na stanici, kde jsem měla uklidnit svého syna. Ale řekla jsem, že chci, aby ho vzali na psychiatrii do Levoče, že není při smyslech. Viděla jsem, že má oči podlité krví, rozbitou hlavu a ústa. Neposlouchali mě s tím, že syn není zbavený svéprávnosti a musí ho odvézt. Pak ho asi osm policajtů za jeho neustálého křiku přenesli do auta. Místo Levoče ho vezli zpět do CPZ. Auto, které ho přepravovalo, se po chvíli zastavilo a řekli mi, že se syn zhroutil. Snažili se ho oživit na zemi, dokud nedorazila sanitka, ale už měl poškozený mozek. Během několika příštích hodin jeho orgány selhaly a nakonec jeho srdce, zemřel 24. března. V nemocnici mi řekli, že pro akutní srdeční selhání, ale počáteční informace je otok mozku,“ popsala smrt svého syna Alena Hradová. 

Paradoxem je, že se pro DJ Petríka stala fatální jízda v jeho milovaném novém autě BMW, které od své matky dostal k narozeninám.

Jsem invalidní důchodce, chtěla jsem mu udělat radost novým autem. Požádám o kompletní zkoušku, co se opravdu stalo mému jedinému synovi, proč musel zemřít," uzavírá paní Alena. 

Aby toho nebylo málo, rodina ho stále nemůže pochovat, jeho tělo rodině dosud nevydal státní zástupce. 

Fotogalerie
1 fotografie