Americký zpěvák a skladatel Eric Carmen, co se proslavil v 70. letech jako člen skupiny The Raspberries a později úspěšně bodoval na poli sólového zpěváka, je po smrti. „Náš laskavý, milující a talentovaný Eric zemřel o víkendu ve spánku,“ uvedla na Carmenových webových stránkách jeho manželka.

„Dělalo mu velkou radost, že se jeho hudba po desetiletí dotýkala tolika lidí a bude jeho trvalým odkazem. Prosíme, respektujte soukromí rodiny, zatímco truchlíme nad naší obrovskou ztrátou. Na lásce záleží… Věrně a navždy,“ dodala truchlící vdova ve svém sice smutném, leč láskyplném prohlášení.

Zpěvák narozený v Ohiu spoluzaložil výše zmiňovanou skupinu Raspberries, která v roce 1972 vydala své debutové album. Mladí rockeři se nechali inspirovat hudbou Beatles, Rolling Stones či The Who. Některé skladby z této desky se dostaly do amerických, ale i britských hitparád, včetně písně Go All The Way. Ta byla v Británii zakázána na BBC kvůli sexuálně sugestivnímu textu a později byla zařazena na soundtrack k filmu Strážci Galaxie z roku 2014.

Po čtyřech společných albech se kapela v roce 1975 rozpadla a Carmen se vydal na sólovou dráhu. Mezi jeho skladby, kterými se nejvíce proslavil, patří All By Myself, která se později stala jedním z nejvíce ikonických hitů kanadské zpěvačky Céline Dionové (55), a také zazněla v úvodní scéně filmu Deník Bridget Jonesové. Populární byl i hit Almost Paradise ze soundtracku tanečního snímku Footloose, či právě milostná píseň Hungry Eyes z kultovního Hříšného tance.

Fotogalerie
26 fotografií