Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oscarové »TOP momenty«: Nahý Cena i prasklé šaty! A kdo odhalil těhotenství?

/
  • Emma Stone měla na předávání Oscarů problém s roztrhlými šaty.
    11. března 2024 ● 06:44

    Celý 96. ročník předávání pozlacených sošek se nesl v duchu slavnostních momentů i pořádných trapasů. Kdo z hvězd způsobil na červeném koberci (i mimo něj) pořádné faux pas?

  • 1.

    Al Pacinovy čachry s obálkou

    O pořádný trapas na předávání cen americké Akademie filmového umění a věd se postaral legendární herec Al Pacino (83). Když totiž vyhlašoval Oppenheimera jako vítěze v kategorii nejlepší film, neobtěžoval se po přečtení názvu snímku z obálky vyjmenovat také všechny ostatní nominované.

    Jen co herec vkráčel na pódium, zahájil vše poněkud rozpačitým projevem zahrnujícím poněkud trapný vtípek o provedení Shakespeara. Než přeskočil přímo k vyhlášení vítěze nejlepšího filmu, pronášel zjevně nervózní umělec rozpačité komentáře: „Wow. Co – děkuji. Ach, přátelé. Díky, díky. Nevím. Mám teď udělat Shakespeara? To je v pořádku, ne? Být – ne, nebudu to dělat. Promiňte. Nyní je čas na poslední ocenění večera. A je mi ctí ho představit,“ blábolil herec nesouvisle.

    „Je nominováno deset nádherných filmů, ale pouze jeden získá cenu za nejlepší film. A pro to musím do obálky. A teď to přichází. A mé oči vidí Oppenheimera, ano!“ vykřikl nadšeně legendární herec, aniž by se namáhal dočíst ostatní výherce. Kritického ohlasu se kvůli tomu dočkal od svých fanoušků, kteří okamžitě zaplnili sociální sítě komentáři jeho zmatečného projevu. „Pacinovo oznámení nemohlo být chaotičtější nebo více matoucí,“ okomentoval jeden z nich a se slovy o trapném konci show se to na sítích jen hemžilo...

  • 2.

    Oppenheimer – Vášnivý polibek pro vítězného Murphyho

    Poté, co se vítěz Oscara za hlavní roli ve snímku Oppenheimer z dílny Christophera Nolana (53) dozvěděl o svém vítězství, přednesl dojemný projev zdůrazňující potřebu míru a apelující na mírotvůrce, což bylo vzhledem k ději snímku o vynálezci atomové bomby pochopitelné.

    „Chtě nechtě, my všichni žijeme ve světě Roberta Oppenheimera. Toto bych chtěl věnovat mírotvůrcům,“ zdůraznil Murphy (47) ve své děkovné řeči.

    Snímek, který byl loni uveden v kinech současně s kasovním trhákem Barbie vykreslující příběh této panenky trochu jinak, než jsme zvyklí, proměnil celkem 7 ze 13 nominací. Kromě oceněného Cilliana získal snímek Oscara i za nejlepší film minulého roku, nejlepší režii pro Christophera Nolana a také za nejlepší vedlejší roli Roberta Downeyho Jr.(58).

    Oblíbený irský herec zaujal ovšem nejen svým projevem po převzetí sošky, ale také romantickým polibkem, který o něco později věnoval své manželce Yvonne McGuinnessové (51). Ostatní přihlížející kolegové jeho čiré radosti a něžnému gestu nadšeně zatleskali.

  • 3.

    Moderátor večera bezostyšně urazil filmového Sherlocka

    Role průvodce slavnostním večerem plným talentovaných umělců i nádherných rób se ujal už počtvrté moderátor Jimmy Kimmel (56). Ani ten ovšem ze slavnostního předávání nevyvázl bez mírného škraloupu v očích fanoušků. Bezostyšně se totiž pustil do ostrých vtípků na herce oceněného za vedlejší roli ve filmu Oppenheimer Roberta Downeyho Jr.. Moderátor nevybíravě připomněl jeho drogovou minulost a závislost na koksu a navážel se i do jeho mužství. 

    „A toto je jeden z nejvyšších vrcholů kariéry Robert Downey Jr.,“ ukázal Kimmel na herce, který se ale nijak nesmál a pokračoval: „No, jeden z nejvyšších bodů.“ popichoval a dobíral si známého umělce s narážkami na jeho drogovou minulost. Ten při pohledu do kamery vypadal spíš zasmušile. 

    „Ale podívej se na něj, je tak hezký, tak talentovaný, vyhrál každou cenu, která se dá vyhrát. Je to schvalovací řeč ve vaší kapse, nebo máte jen obdélníkový penis?“ pokračoval přidrzle moderátor, který si s Downeym Jr., který ztvárnil mimo jiné také filmového Sherlocka Holmese, rozhodně nebral žádné servítky, za což později schytal od diváků pořádnou sprchu. Fanoušci označili jeho komentáře narážející na hercovy problémy s užíváním návykových látek v minulosti za úplné dno.

  • 4.

    Emma Stoneová - Trapas s prasklými šaty

    Herečka Emma Stoneová(35), která si odnesla ocenění za hlavní roli mladé ženy Belly ve filmu Chudáčci, musela také čelit moderátorovým rýpavým narážkám. Jimmy Kimmel se rozhodl na pódiu parodovat její herecký výkon. Vtipkoval o jejích odvážných sexuálních scénách slovy: „To byly všechny části Chudáčků, které smíme ukazovat v televizi.“ Tím zároveň poukázal na to, že pro stydlivější povahy by mohly být některé záběry lechtivých scén, ve kterých Emma Stoneová ukazuje všechno, už poněkud za hranou.

    To ovšem nebyl jediný okamžik, kdy se vítězná herečka musela cítit na předávání letošních Oscarů trapně. Postihl ji totiž problém, který je zejména při takto prestižní módní události s jasně daným a přísným dresscodem, noční můrou většiny dam. Její šaty v mintovém odstínu bez ramínek od Luise Vuittona doplněné i o luxusní náhrdelník a náušnice stejné značky, totiž na zádech praskly. 

    Když umělkyně přišla na pódium, ihned přihlížejícím naznačila, že se něco děje s jejími šaty, což přiznala i během své děkovné řeči plné emocí.

    „Ach, lidi, mám roztržené šaty. Myslím, že se to stalo během písně I'm Just Ken (Jsem jen Ken, vystoupení s písní Billie Eilish z filmu Barbie, pozn. red). Jsem si docela jistá. Oh, lidi, to je opravdu – to je opravdu ohromující. Promiňte, jsem – dobře, hlas mám také trochu pryč. To je jedno,“ začala své rozpačité poděkování pod vlivem nepříjemných problémů se šaty. Fotografové ji zároveň zachytili, jak si šaty na zádech přidržuje rukama a poukazuje na problém.

  • 5.

    Naháč John Cena

    Všechny přítomné šokoval americký herec a rapper John Cena (46). Na udílení a předávání prestižních Oscarů totiž dorazil nahý. Když vešel bokem na pódium, přirození mu zakrývala pouze obálka s nápisem kostýmový design, v níž se nacházelo jméno výherce nejlepších kostýmů, které měl umělec předat. Trapný moment ke všemu okomentoval slovy: „Kostýmy – jsou tak důležité – možná to nejdůležitější, co existuje.“ Když nebyl schopen otevřít obálku, která jako jediná zakrývala jeho genitálie, ujal se slova moderátor. Teprve nakonec svého proslovu se herec zakryl zlatou tógou.

    Vše navíc vtipně uvedl moderátor večera Kimmel, který se diváků předtím ještě zeptal, jestli si dovedou představit, že by přes jeviště přeběhl nahý muž. Scéna, při níž se herec objevil na jevišti bez oblečení, měla poukázat na 50. výročí od doby, kdy v roce 1976 na jeviště během slavnostního předávání Oscarů skutečně nečekaně vběhl muž, aby ho překazil. Jednalo se o Roberta Opela, který tak tehdy přerušil zesnulého herce a moderátora Davida Nivena (†73).

  • 6.

    Gosling vystoupil se Slashem

    K unikátnímu spojení dvou hvězd došlo během slavnostního večera, když herec Ryan Gosling, který ve filmu Barbie ztvárnil Kena, zazpíval nominovanou píseň I’m just Ken (Jsem jen Ken, překl.) po boku slavného a úspěšného amerického kytaristy Slashe.

    Obklopen desítkami tanečníků se Ryan Gosling objevil ve třpytivém růžovém obleku a kovbojském klobouku, když začal zpívat v publiku serenádu své kolegyni z filmu Barbie Margot Robbieové (33). Ta se celé situaci upřímně smála.

    Na jevišti dělali Kenovi společnost i jeho kolegové Kens Simu Liu (34), Kingsley Ben-Adir (37), Ncuti Gatwa (31) a Scott Evans (40). K opravdové gradaci celého vystoupení ovšem došlo, když se k herci na pódiu v polovině show přidal legendární hudebník z celosvětově známé skupiny Guns N' Roses Saul Hudson známý pod přezdívkou Slash. V Kenově nápodobě síly prorazil rukou růžové prkno a měl při tom na sobě růžové rukavice, čímž všechny přítomné pobavil.

  • 7.

    Vanessa Hudgensová se pochlubila radostnou novinkou

    S velkou a radostnou novinkou, kterou ani přes dlouhé černé šaty s rolákem, nešlo déle utajit, se pochlubila hvězda Muzikálu ze střední Vanessa Hudgensová (35). Herečka, která se loni provdala za profesionálního baseballistu Cola Tuckera (27), totiž očekává svého prvního potomka. V noblesních šatech jednoduchého střihu od návrhářky Very Wangové, které herečce jemně obtahovaly těhotenské bříško, jenom zářila. Nezbývá než krásce srdečně blahopřát!

    Video
    Video se připravuje ...

    .

    Fotogalerie
    156 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy