Michael J. Fox, celosvětově známá hollywoodská hvězda, se stáhl v posledních letech z veřejného světa. To proto, že se na něm čím dál více projevuje vážná nemoc, se kterou bojuje již od svých 29 let - Parkinsonova choroba. A přesto se na cenách BAFTA objevil na pódiu londýnské Royal Festival Hall. Na jeviště přijel na invalidním vozíku, následně se za pomoci asistenta postavil... a pronesl svou řeč, než předal cenu v kategorii nejlepší film, kterou nakonec získal snímek Christophera Nolana (53) Oppenheimer

„V této kategorii bylo dnes večer nominováno pět filmů a všech pět má něco společného: jsou tím nejlepším, co děláme. Je jedno, kdo jsme nebo odkud jsme, ale tyhle filmy nás spojují,“ řekl do mikrofonu herec známý třeba i z komedií Doktor Hollywood, Myšák Stuart Little či ze seriálu Všichni starostovi muži„Říká se, že filmy jsou kouzelné, protože vám mohou změnit den. Mohou změnit váš pohled na svět a někdy i váš život,“ doplnil.

Video
Video se připravuje ...

Také herec Otffied Fischer alias komisař Big Ben bojuje s Parkinsonem... Petr Macek, Tomáš Sovinský

Moderátor akce, známý herec a představitel seriálového Pána času David Tennant (52), jej označil za „skutečnou legendu kinematografie“ - a s tím rozhodně nelze nesouhlasit. Však také Fox zaslouženě sklidil už při svém příchodu ovace ve stoje a v publiku byla vidět celá řada dojatých celebrit. Bouřlivě mu tleskaly například herečky Margot Robbieová (33) a Rosamund Pikeová (45), či herci Ryan Gosling (43), Michael Sheen (55) či Robert Downey Jr. (58).

Fox, jenž se pyšní mnoha filmovými oceněními, například celou řadou Zlatých glóbů a také Humanitární cenou Jeana Hersholta, kterou získal loni na předávání Oscarů, se slavnostního večera BAFTA účastnil se svou půvabnou manželkou a rovněž herečkou Tracy Pollanovou (63), která stojí po jeho boku už 36 let. Slavní manželé byli krásně sladění - zatímco herec zvolil klasický černý oblek s černou košilí, jeho paní měla jednoduché bílé šaty s výrazným stříbrným zdobením.

Fotogalerie
49 fotografií