Václav Urban, velký milovník rychlých kol, byl pozván na akci Indian Motorcycle Bike Week v Minneapolis. Tohoto srazu se účastnili jak fanoušci, tak i slavné osobnosti - například herci Emilio Rivera (62) či výše zmiňovaný Danny Trejo, ikona řady povedených akčních filmů. Pan Václav alias Våklaf se mu rozhodl dát vskutku působivý dar. „Přemýšlel jsem, jaký dárek z Čech by byl asi vhodný pro člověka, jako je Danny Trejo. Napadl mě můj kamarád, který má sklárnu. Vyrobil mi úžasnou, křišťálovou ruční zbraň,“ svěřil se na platformě X, kdysi Twitter.

Nechtěl mít oplétačky s letištní ochrankou, a tak se pro jistotu předem informoval, jak tuto nádherně zhotovenou repliku převážet. Na lince American Airlines dostal informaci, že ji má odbavit klasicky v kufru. „Těšil jsem se na tichý a pohodlný Dreamliner B787. Potom to ale nabralo rychlý spád. Naběhlo na mě po zuby ozbrojené britské policejní komando v neprůstřelných vestách, vytáhli mě z letadla a odvedli mě do speciální místnosti, kde stál uprostřed můj kufr a čekal na otevření. Policisté mě obklopili a začal výslech, co mám v tom kufru podezřelého.“

Video
Video se připravuje ...

Snímek Machete, kde Danny Trejo hraje, je vskutku podívaná... youtube.com

Ačkoliv se jim snažil vysvětlit, že křišťálový předmět ve tvaru ruční zbraně je zcela bezpečný, policie přece jenom kufr rozbalila. „Všichni si repliku obdivně prohlédli a nešetřili chválou nad krásou českého skla s tím, že je všechno OK a že můžu letět.“ Takové intermezzo však pořádně zkomplikovalo jeho cestování, letadlo do Chicaga mu uletělo a náhradní let do New Yorku přiletěl po půlnoci a první spoj do Minneapolis měl až v šest ráno, nicméně nakonec už vše klapalo, jak mělo, a on v devět hodin už seděl na motorce „na cestě za dobrodružstvím“.

Sraz se vydařil, dokonce na něm padl rekord za nejdelší kolonu motocyklů Indian v pohybu, který si tak získal zápis do Guinessovy knihy rekordů. Urban se může pochlubit certifikátem, který jeho účast potvrzuje. A také došlo i na to setkání s Trejem, jenž rozhodně nemá nějaké hvězdné manýry. „Danny je velmi přátelský, nevadí mu se vyfotit, popovídat si a má velmi svérázný smysl pro humor,“ prozradil Våklaf Blesku a na sociální síti sdílel celou řadu povedených fotografií z akce, které si s jeho svolením můžete prohlédnout v naší galerii.

Fotogalerie
31 fotografií