V dalších z celkem 94 kategorií cenu braly například Billie Eilish za píseň roku, Miley Cyrusová za nahrávku roku či Victoria Monétová za objev roku. Během slavnostního ceremoniálu v Los Angeles policie v poutech odvedla rappera Killera Mikea, který předtím stačil vyhrát tři zlaté gramofonky.

„Ráda bych vám řekla, že tohle je ten nejšťastnější moment mého života,“ uvedla při přebírání ceny Swiftová, která ale zároveň podotkla, že stejně šťastná se cítí, když tvoří a vystupuje.

Na 66. ročníku cen americké hudební akademie obdržela tato americká zpěvačka také Grammy za nejlepší popové vokální album a fanouškům a fanynkám pak podle agentury AP prozradila „tajemství, které jsem před vámi poslední dva roky tajila, a to, že 19. dubna vychází moje zbrusu nové album“.

„Děkuji ti, Greto Gerwigová, za natočení nejlepšího filmu roku,“ vzkázala ve své děkovné řeči zase Billie Eilish režisérce filmu Barbie, který doprovodila její píseň roku What Was I Made For?.

Cyrusová se mohla radovat z cen za nejlepší nahrávku a nejlepší popové sólové představení za píseň Flowers, zpěvačka známá jako SZA, která do večera vstupovala s nejvíce – devíti – nominacemi, si zase odnesla cenu za nejlepší R&B píseň za hit Snooze.

Několik úspěchů si připsal i Killer Mike, kterého ale ze sportovní haly, kde se ceny předávaly, z dosud neznámých důvodů vyvedla policie v želízkách.

Video
Video se připravuje ...

Miley Cyrus předvádí v rodinném kruhu vánoční taneček. instagram.com

Fotogalerie
75 fotografií