Andreho Braughera mohli Češi znát například ze seriálů Zločin v ulicích nebo Brooklyn 99. Jak informovala jeho manažerka Jennifer Allenová, v pondělí 11. prosince podlehl držitel dvou cen Emmy krátké nemoci. Allenová teď webu Page Six prozradila, že šlo o rakovinu plic. Svou diagnózu se prý dozvěděl teprve před několika málo měsíci. 

Miláček publika ze slavného sitcomu

Braugher proslul ztvárněním přímočarého policejního kapitána Raymonda Holta v komediálním seriálu Brooklyn 99 z let 2013 až 2021. Nesmlouvavá, ale zároveň hluboce lidská povaha jeho postavy z Braughera učinila oblíbence fanoušků seriálu, obzvlášť ve spojení s horkokrevným detektivem Jakem Peraltou v podání Andyho Samberga, píše Variety.

Rodák z Chicaga, odstartoval svou kariéru v roce 1989 v oscarovém válečném dramatu Sláva, kde si zahrál po boku Denzela Washingtona (68) a Morgana Freemana (86). V roce 1998 pak získal Emmy za hlavní roli Franka Pembletona v policejním dramatu Zločin v ulicích. Druhé televizní ocenění obdržel za roli v minisérii Povolání: Zloděj z roku 2006.

 

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
30 fotografií