Páteční koncert diváky i kritikou oceňované pěnice Taylor Swiftové v brazilském Rio De Janeiru poznamenala obrovská tragédie. V davu pod pódiem zemřela zpěvaččina mladá fanynka! Třiadvacetileté Aně Clare Benevides Machadové se prý v davu udělalo špatně a navzdory veškeré snaze zdravotníků se ji zachránit nepodařilo. Příčinou jejího skonu byla srdeční zástava, které dívka podlehla při převozu do nemocnice poté, co ji na stadionu přibližně 40 minut oživovali. Bohužel - marně...

Brazilská média upozornila na šokující fakt, že si fanoušci nemohli na koncert přinést s sebou vlastní láhve s tekutinami, a to ani přes mimořádně teplé počasí. Mnozí přitom čekali několik hodin před koncertem před stadionem na přímém slunci a pocitová teplota prý dosahovala až neskutečných 59 stupňů Celsia!

Po mimořádně smutné události veřejně promluvil už i otec zesnulé Any. A jeho smutek se nedá popsat slovy. „Ztratil jsem svou jedinou dceru, šťastnou a inteligentní dívku. V dubnu by ukončila studium psychologie, šetřila si peníze,“ prozradil třiapadesátiletý Weiny Machado pro brazilské noviny Folha de S. Paulo. „Neexistují slova, kterými bych vyjádřil svou bolest. Odešla z domu, aby si splnila sen... a už se nevrátila.“

Jak sám zdůraznil, rozhodně bude trvat na tom, aby se okolnosti smrti jeho milované dcery řádně prošetřily, aby měl jistotu, že nedošlo k žádným pochybením: „Chci, aby se zjistilo, zda jim pořadatelé skutečně zakázali donést si vodu, a také zda nedošlo k nedbalosti při poskytování pomoci,“ uvedl zdrcený muž.

Video
Video se připravuje ...

Taylor Swift na červeném koberci, duben 2016 Youtube.com

Samotná Taylor Swiftová v reakci na úmrtí fanynky uvedla, že i ona je z toho všeho patřičně zdrcená. „Mám jen velmi málo informací kromě toho, že byla mimořádně krásná a příliš mladá,“ uvedla na sociálních sítích. „Nebudu moci o tom mluvit na pódiu, protože mě ohromí smutek, když se o tom pokouším mluvit. Tak chci teď jen říci, že tuto ztrátu hluboce pociťuji a mé zlomené srdce je s její rodinou a přáteli,“ dodala ve svém prohlášení.

Americká zpěvačka pak svůj druhý koncert v brazilském Rio de Janeiru kvůli extrémnímu horku odložila. „Tohle píšu ze své šatny na stadionu. Padlo rozhodnutí odložit (sobotní) koncert z důvodu extrémních teplot v Riu. Bezpečnost a blaho mých fanoušků, spoluúčinkujících a štábu musí být a vždy budou na prvním místě,“ oznámila na instagramu.

Fotogalerie
47 fotografií