Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

61 let od smrti Marilyn Monroe (†36): Nevěrná divoška mrzačila sexem!

/
  • Marilyn Monroe měla na kontě celou řadu milostných skandálů.
    4. srpna 2023 ● 05:00

    Marilyn Monroe během svého života zamotala hlavu skutečně mnohým! Mezi její lásky měli patřit JFK, Marlon Brando, nebo dokonce kolegyně herečky...  Připomeňte si s námi její nejpikantnější milostné skandály! 4. srpna od její smrti uplynulo 61 let.

  • 1.

    Svatba v 16

    Ještě než se z Normy Jeane Bakerové stala Marilyn Monroe, chvíli se zdálo, že bude obyčejnou ženou v domácnosti. Už v pouhých 16 letech se s v roce 1942 provdala za spolužáka ze střední Jima Doughertyho! Jim (†84) se ale brzy přidal k obchodnímu námořnictvu, Norma se vydala na dráhu modelky a manželství se začalo rozpadat. Už v roce 1946 následoval rozvod.

    „Kdybych se během druhé světové války nedal k námořníkům, dodnes by byla paní Doughertyovou,“ posteskl si Jim v roce 1976 pro časopis People. 

  • 2.

    Charlie Chaplin Jr.

    Už o rok později údajně Marilyn skončila v náruči Charlieho Chaplina mladšího (†42), syna velké hvězdy filmového plátna. Ten o jejich románku dokonce napsal ve své knize pamětí. Aféra ale neměla dlouhého trvání... Charlie mladší totiž pohlednou blondýnku přistihl v posteli svého bratra Sydneyho (†82)!

  • 3.

    Milton Berle

    Se slavným komikem Miltonem Berlem (†93) se Marilyn seznámila na natáčení filmu Sboristky v roce 1948. Berle byl už tehdy velkou hvězdou a šuškalo se o něm, že je v intimních partiích nadmíru obdařený. V té době tvořil pár s herečkou Adele Jergensovou (†84), mladičká Marilyn mu ale natolik učarovala, že s ní svou milou chvíli podváděl. 

  • 4.

    Lesbička?

    Hvězda Někdo to rád blond byla ve své době spojována také se ženami. Velkým tématem byla Natasha Lytessová (†53) – herečka, která Marilyn na počátku její kariéry koučovala. Mladá hvězda nedala bez Natashy ani ránu a odmítala hrát, pokud nebude na place. Když se připravovala na svou roli ve filmu Neobtěžuj se klepáním (1952), chvíli u Natashy dokonce bydlela! 

    Marilyn Monroe a Natasha Lytess

    Lytessová přitom byla známá tím, že se mužům vyhýbá a snad nikdy nekývla na návrhy žádného mužského nápadníka. „Byla to skvělá učitelka, ale hodně žárlila na muže, se kterými jsem se vídala. Myslela si, že je můj manžel!“ nechala se jednou slyšet Marilyn. Nakonec se jejich cesty v roce 1956 rozešly. 

     

    Lytessová přitom zdaleka nebyla jedinou příslušnicí něžného pohlaví, o níž se spekulovalo, že má s herečkou poměr. Hollywoodské klepy dávaly Marilyn dohromady například s herečkami Barbarou Stanwyckovou (†82) nebo Marlene Dietrichovou (†90).

    Barbara Stanwyck

    Marilyn se ke své sexualitě vyjádřila i sama, když ve své autobiografii z roku 1954 napsala: „Jednou mě políbil jistý muž a posléze řekl, že je dost možné, že jsem lesba, protože zjevně nijak nereaguji na muže – totiž na něj. Neopravila jsem ho, protože jsem nevěděla, co jsem. Teď když už jsem poznala lásku, vím, co jsem. A lesba to není.“

    Marlene Dietrich

  • 5.

    Nahé fotky

    Ikonické nahé fotografie na obálce prvního čísla Playboye vzbudily obrovský skandál. Ne všichni ovšem ví, že se Marilyn ve skutečnosti pro Playboy nikdy nesvlékla – Hefner fotky získal pokoutně! Marilyn nahé fotky nafotila ještě jako velmi mladá, když nutně potřebovala peníze. 

    Vznikly ve spolupráci s pin-up fotografem Tomem Kelleym, který měl Marilyn slíbit, že na výsledných obrázcích nebude k poznání. Kelley ovšem snímky posléze prodal a vyšly jako součást pin-up kalendáře. Sláva herečky mezitím rychle rostla... Marilyn velmi upoutala zakladatele Playboye Hugha Hefnera (†91), jenž práva na snímky koupil od jisté chicagské společnosti za 500 dolarů (zhruba 11 tisíc korun). A pak už to šlo ráz na ráz... Fotky otiskl ve svém novém časopisu, vydělal nemalé peníze a Marilyn z nich neviděla ani cent! 

  • 6.

    Elia Kazan

    S mladičkou Marilyn se zapletl i slavný hollywoodský herec a režisér Elia Kazan (†94). V té době byl ovšem ženatý s dramatičkou Molly Thacherovou (†56)! 

    V soukromých dopisech, které se později dostaly na veřejnost, jí aféru s Marilyn otevřeně přiznal: „Nelituji toho. Nestydím se za to, ani trošičku, že mě přitahovala. Vůbec není taková, jak se teď zdá. Když jsem ji znal, byla jako malá toulavá kočka.“ 

  • 7.

    Kennedyovi

    Obrovskou aférou byly údajné hereččiny románky s bratry Kennedyovými – prezidentem USA Johnem Fitzgeraldem (†46) a ministrem spravedlnosti Robertem Francisem (†42). Podle některých konspiračních teorií dokonce vztahy s bratry mohly za její předčasnou smrt. 

    Klepy jen podpořilo hereččino neslavné vystoupení na 45. narozeninách JFK, kdy mu velmi vyzývavě zpívala „Všechno nejlepší, pane prezidente!“ a zdálo se, že je při tom opilá. Spekulace nicméně nikdy potvrzeny nebyly. 

    „Nevěřím, že existují důkazy o tom, že by Kennedyovi mohli za její smrt. Ale bylo jasné, že měla sexuální vztahy jak s Bobbym, tak s Jackem,“ uvedl hereččin životopisec James Spada pro magazín People v roce 2012.

  • 8.

    Joe DiMaggio

    V roce 1952 se během schůzky naslepo dala dohromady s hvězdným hráčem baseballu Joem DiMaggiem (†84). Sportovec v něžné blondýnce spatřil možnou budoucí matku svých dětí a ženušku v domácnosti – a Marilyn, která už dlouho toužila po rodině, na to kývla. 14. ledna 1954 přišla svatba! 

    Partnerství dvou megahvězd ovšem přinášelo řadu problémů. DiMaggio byl totiž zvyklý být největší hvězdou v místnosti – a to s Marilyn Monroe zkrátka nešlo... Začaly se navíc šířit zvěsti o tom, že ji bije.

    Devět měsíců po hvězdné svatbě přišel hvězdný rozvod. Poslední kapkou prý byla slavná scéna z filmu Slaměný vdovec (1955), kdy pozemní fukar nadzvedne Marilyn její bílé šaty. „Řekl mi, že to, že jsem takhle odhalila své nohy, stehna, a dokonce i rozkrok byla pro něj poslední kapka,“ svěřila se později herečka. 

    Navzdory hořkému konci ale DiMaggio Marilyn miloval až do konce svého života. Celých dvacet let po její smrti posílal třikrát týdně čerstvé růže na její hrob. 

  • 9.

    Marlon Brando

    Marlon Brando (†80) a Marilyn Monroe byly zřejmě největší filmové hvězdy své generace. O to větší pozdvižení vyvolaly klepy o tom, že spolu mají mít sexuální poměr! Dohromady se údajně dali po hereččině rozvodu s baseballistou DiMaggiem. Marlon dokonce doprovodil Marilyn na premiéru romantického dramatu The Rose Tattoo (1955). 

  • 10.

    Arthur Miller

    Slavný dramatik Arthur Miller (†89) byl pro Marilyn láska na první pohled. Poprvé se seznámili už v roce 1950 na natáčení filmu Tak mladý, jak se cítíš. Několik dalších let se ale neviděli... Po rozvodu s DiMaggiem je nicméně osud opět svedl dohromady a v roce 1955 si potají začali románek, který přerostl až v bedlivě utajenou svatbu následující rok. 

    „Je to poprvé, co jsem opravdu, skutečně zamilovaná. Arthur je vážný muž, ale má úžasný smysl pro humor. Hodně se spolu nasmějeme a neustále si z něčeho děláme legraci. Jsem do něj blázen,“ svěřila se herečka krátce po svatbě v roce 1956. 

    Hollywoodský sexsymbol se z Kalifornie přestěhoval na druhý konec států do New Yorku. Začal vařit, pečovat o domácnost a starat se o Millerovy děti, které Marilyn naprosto milovaly. Pohádka ale brzy skončila: Marilyn si postupně vypěstovala čím dál větší závislost na barbiturátech, která jí působila potíže v práci i doma. Po pěti letech manželství skončilo rozvodem... A za dalších 19 měsíců se Marilyn fatálně předávkovala. 

  • 11.

    Frank Sinatra

    Po rozvodu s Millerem našla Marilyn útěchu u hudební megahvězdy Franka Sinatry (†82). Po návratu z New Yorku do Los Angeles u něj dokonce nějaký čas bydlela. Románek ale zakrátko vychladl a Sinatra požádal o ruku tanečnici Juliet Prowseovou (†59). 

  • 12.

    Jerry Lewis

    Že patří mezi „lásky slavné plavovlásky“, o sobě tvrdil i slavný komik Jerry Lewis (†91). V roce 2011 se s tím svěřil v rozhovoru pro časopis Gentlemen's Quarterly. Marilyn prý sex používala stejně jako on humor. „Potřebovala sexuální kontakt, aby věděla, že je to skutečné,“ řekl. Dokonce prozradil i to, jaké s ní údajně bylo milování! „Bylo to... dlouhé. Měsíc jsem byl jako zmrzačený! A to jsem si myslel, že Marlene Dietrichová byla skvělá,“ tvrdil komik. 

  • 13.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte do naší galerie. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Marilyn Monroe – záhadná smrt největší sexuální ikony 20. století Videohub

    Fotogalerie
    73 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy