Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Slavní oplakávají Tinu Turnerovou (†83): Simply the best!

/
  • Tina Turner
    25. května 2023 ● 07:25

    „Rocková babička“ Tina Turnerová (†83) byla sice delší dobu nemocná, ale nikoho asi nenapadlo, že může být její stav natolik vážný. Bohužel již není mezi námi, a mnohé celebrity už jí tak posílají smutné vzkazy do nebe.

     

  • 1.

    Bryan Adams

    „Odpočívej v pokoji. Vyjadřuji své kondolence Erwinovi a rodině Tiny. Navždy budu vděčný za čas, který jsme spolu strávili na turné, ve studiu a jako přátelé. Děkuji ti, že jsi byla inspirací pro miliony lidí po celém světě, že jsi mluvila pravdu a darovala nám svůj hlas. Je to jen láska a to je všechno. ❤️,“ napsal si na sociální sítě zpěvák a skladatel Bryan Adams, přičemž v poslední větě narážel na Tininu známou píseň It's Only Love.

  • 2.

    Rod Stewart

    Společnou fotografii sdílel také zpěvák, sir Rod Stewart. „Jsem zničený, jaká žena! Kamarádka, mentorka...“ A také on do poslední věty zakomponoval píseň, konkrétně It Takes Two, což znamená něco jako „na to jsou zapotřebí dva“. 

     

    „Ale byla jen jedna Tina Turnerová,“ dodal smutně. 

  • 3.

    Mick Jagger

    „Jsem tak zarmoucený ztrátou mé skvělé přítelkyně Tiny Turner. Byla skutečně obrovsky talentovanou umělkyní a zpěvačkou. Byla inspirativní, srdečná, vtipná a štědrá. Hodně mi pomohla, když jsem byl mladý, a nikdy na ni nezapomenu,“ pláče pak dokonce Mick Jagger z The Rolling Stones.

  • 4.

    Diane Warrenová

    Diane Warrenová, držitelka nominace na Oscara, která spolupracovala na skladbě Turnerové s názvem ‚Don't Turn Around' z roku 1986, se také na twitteru vyjádřila o životě a kariéře hudebnice.

    „Bojovnice, drsňačka. Každá nota, kterou zpívala, otřásla místností a otřásla tvou duší. Nikdy nebude další jako ona. Rozhýbej střechu nebes,“ popsala Tinu.

  • 5.

    Oprah Winfreyová

    Dojemná slova zveřejnila také moderátorka Oprah Winfreyová.

    „Začala jsem jako fanynka Tiny Turnerové, poté jsem se stala její nadšenou groupie, sledovala jsem její představení po celé zemi, a nakonec jsme se skutečně staly přítelkyněmi. Je naší věčnou bohyní rock ‚n' rollu, která byla vnitřně silná, a tato síla v ní rostla celým jejím životem. Byla vzorem nejen pro mě, ale pro celý svět. Podpořila část mé duše, o níž jsem nevěděla, že existuje.

     

    „Jakmile dosáhla svobody po letech domácího násilí, její život se stal voláním po triumfu. Jsem vděčná za její odvahu, že nám ukázala, jak vítězství vypadá, zatímco nosila boty Manolo Blahník a koženou minisukni. Jednou se se mnou podělila s tím, že se nebude bát, až nastane její čas opustit tuto zemi, ale bude natěšená a zvědavá. Protože se naučila ŽÍT obklopena svým milovaným manželem Erwinem a přáteli. Jsem lepší ženou, lepším člověkem, protože její život ovlivnil ten můj. Byla skutečně jen ta nejlepší,“ napsala Oprah a sdílela společné fotky. 

     

    Vzpomínala ale také na jejich společné vystoupení. „Měla jsem příležitost se připojit k Tine na jevišti během jejího turné 'Wildest Dreams', a okusila jsem kousek jejího kouzelného světa. Byla jsem tak nervózní, že se mi doslova klepala kolena. Tančit s ní na jevišti v Los Angeles byla nejzábavnější vzpomínka, i když jsem tím vykročila ze své komfortní zóny. Tina žila mimo běžné mantinely a povzbuzovala mě i každou ženu, aby udělala totéž,“ dodala legendární Oprah.

  • 6.

    Gloria Estefanová

    „Sláva královně rock ‚n' rollu Tině Turnerové, která nám zanechává desítky hitů, projevila nesmírnou sílu, byla archetypem energie a talentu a patřila mezi nejsladší a nejskromnější z lidí, které jsem měla tu čest poznat. Ať odpočívá v moci, kterou tak příkladně reprezentovala,“ napsala na instagram zpěvačka Gloria Estefanová.

     

  • 7.

    Elton John

    „Ztratili jsme jednu z nejvíc vzrušujících a nabitých zpěvaček. Totální legenda jak na nahrávkách, tak i na jevišti. Byla nedotknutelná. Kondolence Erwinovi a její rodině. Nejsmutnější zprávy,“ dojímal se Elton John.

  • 8.

    Sarah Jessica Parkerová

    „Simply the best. Odpočívejte v pokoji, paní Turnerová. Milovala jsem vás a miluju. Děkuju,“ řekla stručně herečka Sarah Jessica Parkerová alias Carrie ze Sexu ve městě.

     

  • 9.

    Tommy Chong

    „Opravdu průkopnice rock & rollu, mocná jak hlasem, tak i svou osobností ♥️,“ napsal herec, komik a muzikant Tommy Chong na twitter.

  • 10.

    Mariah Careyová

    Krásná slova kolegyni věnovala také Mariah Careyová. „Slova legendární, ikonická, diva a superstar se často používají bez rozmyslu, ale Tina Turnerová je vtělením všech těchto slov a mnoha dalších - neuvěřitelná umělkyně, hudebnice a průkopnice. Pro mě bude vždy bojovnicí a inspirací pro ženy po celém světě. Její hudba bude i nadále inspirací pro budoucí generace. Odpočívej v pokoji, královno.“

  • 11.

    Diana Rossová

    Stručnější byla americká zpěvačka Diana Rossová. „Šokovaná, smutná. posílám kondolence rodině Tiny Turnerové a jejím milovaným,“ napsala na twitteru.

     

    Sdlela také společnou fotku.

  • 12.

    Ronnie Wood

    „Bůh ti žehnej, Tino, královno rocku a soulu, blízká kamarádko naší rodiny. Lásku a modlitby všem z její rodiny, přátelům a milovaným,“ ozval se kytarista Ronnie Wood.

  • 13.

    Martha Stewartová

    „Milovali jsme Tinu Turneroou. Bohyně, umělkyně, Wonder Woman! Bude nám strašně moc chybět!!!“ napsala na instagram Martha Stewartová a zveřejnila společnou fotku, z níž je patrné, že k sobě měly s Tinou blízko a nebály se ani žádné legrace.

    Marha Stewart a Tina Turner
    Autor: instagram

     

  • 14.

    Bill Clinton

    Oficiální prohlášení zveřejnil na sociálních sítích i bývalý prezident USA Bill Clinton. „Miloval jsem Tinu Turnerovou a nikdy nezapomenu na setkání s ní, když přijela do Little Rocku na koncert po vydání alba Private Dancer v roce 1984. Setkali jsme se znovu na jejím 67. narozeninovém večírku ve St. Petersburgu, kde spolu s Eltonem Johnem zpívali pro charitativní akci. Stále to v sobě měla - talent, styl, energii a autentičnost - nepostradatelný dar pro milovníky hudby po celém světě. Ať odpočívá v pokoji.“

  • 15.

    Mark Hamill

    Vzpomínku věnoval také herec Mark Hamill, známý ze Star Wars. 

  • 16.

    Video

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřela herečka Valentina Thielová (†89), učitelka ze Sněženek a machrů Videohub

    Fotogalerie
    58 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

EconEcon: Úžasná dáma. Prošla si peklem - vstala z popela a znovu roztáhla křídla, aby dávala lidem potěšení, byť sama v srdci krvácela. Čest její památce.

(25. 05. 2023 07:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy