Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Osudoví muži krásky Raquel Welchové (†82): Sean Connery, Elvis Presley, Alice Cooper i Warren Beatty!

/
  • Raquel Welch a její osudoví muži.
    16. února 2023 ● 15:57

    Raquel Welchová (†82) se narodila jako Jo Raquel Tejadová. Pod tímhle jménem už ji ale dnes zná jen málokdo... Proslavila se totiž s příjmením svého prvního manžela Jamese Welche. Kteří další muži ovlivnili její životní dráhu? 

  • 1.

    James Welch

    S Jamesem Welchem to dala krásná Raquel dohromady už na střední škole. Krátce po maturitě v roce 1959, v pouhých 19 letech, si ho během malého obřadu v Las Vegas vzala za manžela. 

    Ve své knize Raquel: Beyond the Cleavage (volně přeloženo jako Raquel: Za výstřihem) o desítky let později přiznala, že svatba s Jimem pro ni měla velký význam. Udělala tím něco sama pro sebe a postavila se proti přáním svého otce. „Nečekala jsem, jak se řada událostí spojí dohromady a navždy zkomplikuje můj život,“ napsala v díle. 

     

    Z manželství vzešly dvě děti. Ještě v roce 1959 se páru narodil syn Damon Welch (63) a v roce 1961 přišla mladší Latanne Welch přezdívaná Tahnee (61). Už o rok později se ale manželé rozešli a v roce 1964 přišel i oficiální rozvod. 

  • 2.

    Patrick Curtis

    Druhým manželem krásné herečky se stal hollywoodský producent Patrick Curtis (83), se kterým se seznámila během práce na komediálním muzikálu A Swingin' Summer v roce 1965.

    Manželství uzavřeli v roce 1967 na pařížské radnici. Bohužel šlo nakonec o hereččino vůbec nejkratší manželství; v roce 1972 se totiž zase rozvedli. 

  • 3.

    André Weinfeld

    Po dvou rozvodech a dvou synech na krku si Welchová počkala skoro dekádu, než se rozhodla k oltáři dokráčet potřetí. V roce 1980 si vzala o 7 let mladšího filmaře, novináře a příležitostného herce Andrého Weinfelda (75). Dlouhá doba na rozváženou zřejmě zafungovala dobře, protože manželství vydrželo 10 let a podle obou partnerů bylo velmi šťastné, třebaže se jim přezdívalo „kráska a zvíře“. Nakonec vztah rozvrátila přílišná vzdálenost. 

    „Měli jsme šťastné manželství,“ uvedl Weinfeld pro Closer Weekly v roce 2015. „Ona se odstěhovala zpátky do La La Landu a já zůstal v New Yorku a v Paříži,“ vysvětlil, co nakonec vedlo k rozvodu. Podle něj jsou ale navzdory krachu manželství vlastně šampioni... „Dneska když hollywoodská manželství vydrží tři měsíce, tak je to dlouho,“ nechal se slyšet. 

  • 4.

    Richard Palmer

    Posledním manželem herečky se stal majitel pizzerie Richard Palmer (68). S tím začala randit v roce 1996 a v roce 1999 si před oltářem řekli své „ano“. 

    „Moje žena je živoucí legenda. V letadle dostáváme ta nejlepší sedadla. Můžeme jít, kamkoli chceme. Je to skvělé,“ pochvaloval si podle Hollywood Life podnikatel krátce po svatbě. V roce 2003 se ale manželství rozpadlo a herečka se zařekla, že už se znova nikdy neprovdá. A slib dodržela... 

  • 5.

    Krasavci z Hollywoodu

    Kromě čtyř manželů ale život herečky ovlivnila i řada gentlemanů, se kterými k oltáři nikdy nedošla. Mezi manželstvími randila s řadou těch největších tehdejších hollywoodských hvězd – například s Warrenem Beattyem (85), Stevem McQueenem (†50) nebo filmovým Batmanem Adamem Westem (†88). Tyto vztahy ale z různých důvodů neměly dlouhého trvání. 

    Steve McQueen

    Adam West

    Faye Dunaway a Warren Beatty ve snímku Bonnie a Clyde (1967)

  • 6.

    Sean Connery

    S Jamesem Bondem Seanem Connerym (†90) chodila Welchová v roce 1966. Herečka měla původně ztvárnit roli bondgirl Dominique Dervalové přezdívané Domino v bondovce Thunderball z roku 1965. Role se ale nakonec zhostila Claudine Augerová (†78) a vztah Welchové a Conneryho tak zůstal mimo filmová plátna. 

  • 7.

    John DeLorean

    V roce 1972 se herečka dala dohromady se slavným inženýrem a zakladatelem společnosti DeLorean Motor Company Johnem DeLoreanem (†80). Vztah ale bohužel nevydržel déle než pár měsíců. Dá se předpokládat, že byli oba velmi pracovně vytížení. 

  • 8.

    Elvis Presley

    Po rozchodu s DeLoreanem ale Welchová dlouho nesmutnila a své cesty spojila s legendárním Elvisem Presleym (†42). Také románek s rokenrolovým bouřlivákem ale brzy skončil a vystřídal ho divadelní herec Richard Burton (†58). 

    Elvis Presley

    Elizabeth Taylor a Richard Burton

  • 9.

    Alice Cooper

    Slavný rocker Alice Cooper (75) – vlastním jménem Vincent Damon Furnier – herečku okouzlil v roce 1974. V té době jí bylo 34 let a hudebníkovi pouhých 26... S rockovým zpěvákem, textařem a hudebníkem, jehož kariéra trvá již déle než půl století, jí vydržel vztah zhruba rok. 

  • 10.

    Gary Stretch

    V srpnu 2003 se Raquel dala dohromady se zajíčkem Garym Stretchem (54). Tehdy jí bylo 60 let a jemu 34. Anglický herec, model a bývalý šampion v boxu vyhrál krásných 29 ze svých 31 zápasů a jako model pracoval pro tak velké značky, jako jsou Calvin Klein nebo Versace. Není divu, že mladý krasavec herečku se šesti křížky na krku zaujal... Románek ale trval jen 4 měsíce. 

  • 11.

    Nigel Lythgoe

    Poslední velkou láskou slavné herečky byl britský televizní režiér Nigel Lythgoe (73) známý jako Nasty Nigel, neboli „zlobivý Nigel“. Také on byl lehce mladší než Raquel – v tomto případě o 10 let. Dohromady se dali v lednu 2010 a rozešli se o více než pět let později. 

  • 12.

    Galerie

    Na všechny fotografie se podívejte do naší galerie. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřela Hana Maciuchová (†75): Jak vzpomínala na Chalupáře? Petr Macek

     

    Fotogalerie
    117 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

AliAlice: Byla to krásná ženská,a jak vidno,veselá v rozkroku...

(16. 02. 2023 19:15)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy