Ve své době patřila herečka Soňa Valentová k nejkrásnějším československým herečkám. Pro své herecké nadání, nesporné půvaby i smutné, hluboké oči získávala pozoruhodné, komplikované role - namátkou jmenujme kromě Kladiva na čarodějnice třeba Noční jezdce, Zapomenuté světlo či Requiem pro panenku. Během své kariéry také získala nejedno ocenění, včetně státního vyznamenání za zásluhy v oblasti kultury. Přesto se však žádného opulentního pohřbu nedočká...

Příbuzní Valentové, co se do uměleckého nebe odebrala jenom pouhých pět dní po své herecké kolegyni a kamarádce Márie Kráľovičové (†95), s níž měla kdysi dokonce společnou šatnu v divadle, totiž nic takového neplánují. A to i když právě Kráľovičová veřejnou rozloučenou v činoherním sále Národního divadla už měla... „Rodina herečky Soni Valentové se s ní rozloučí v soukromí. O veřejné rozloučení v divadle zatím vědomost nemáme,“ potvrdila slovenskému deníku Pluska.sk tisková tajemnice Slovenského národního divadla Izabela Pažítková. 

A o ničem nejsou informovaní ani herečtí kolegové zesnulé Soni, kteří jsou tím údajně velice zaskočeni. Stejně tak i veřejnost by se určitě ráda rozloučila s legendární herečkou, co se do kinematografie tak výrazně zapsala... ale bohužel, rodina má zřejmě jiné úmysly. Fanoušci zatím mohou Valentové věnovat alespoň tichou vzpomínku prostřednictvím kondolenční knihy, která je umístěna ve foyer Činohry Slovenského národního divadla. Tam bude do úterý 20. prosince. Nic víc... A to je poněkud smutné.

Fotogalerie
26 fotografií