V závěru zazněla v podání Ondřeje Brzobohatého (39) zhudebněná báseň, kterou v roce 2003 napsal a věnoval Márii její milovaný manžel Miro Procházka. Všichni byli dojatí!

Do divadla jí přišli říci poslední sbohem její dlouholetí herečtí kolegové. Dojemné chvíle doplňovaly proslovy známých osobností, například Martina Huby, Gabriely Dzuríkové či Jozefa Vajdy. Do nebe jí společně poslali nádherné vzkazy. Marina působila ve Slovenském národním divadle úctyhodných 74 let.

Posledním bodem rozloučení bylo překvapení, o nějž se postaral její milovaný muž Miro Procházka. Miro a Mária spolu byli neuvěřitelných 56 let plných lásky a vzájemného porozumění. V roce 2003 na Valentýna jí složil báseň jako vyznání jeho věčné lásky. O dva roky později bohužel Máriu navždy opustil. Sama herečka považovala jeho slova za nejhezčí dárek, jaký kdy v životě dostala.

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Brzobohatý otevřeně o svém soukromí! Nestěžuji si. Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

„BÁSEŇ věnovaná Marině od Mira Procházky, manžela. Zhudebnil ji a zpívá Ondřej Brzobohatý,“ znělo v programu poslední rozloučení. Ve 12:30 sál ztichl a všichni přítomní se ponořili do prvních tónů zhudebněné básně, jež byla věnována jen a jen Marině, jak blízcí a kolegové herečku přezdívali. Muzikant, byť ze záznamu, věnoval Marině ten nejkrásnější vzkaz volající jeho příjemným hlasem do nebe. Tento moment rozproudil v sále emoce, které se už nedaly udržet. Všichni do jednoho plakali!

„Mám tě jednou velmi a jednou málo, ale vím přesně, co se stane, když nic by se rozbít mělo. Ty jediná sama věrně při mně staneš,“ zněla slova básně od manžela Mariny, které jí věnoval před 19 lety.

Fotogalerie
18 fotografií