K incidentu mělo dojít už v roce 2001, kdy bylo Nickovi Carterovi 20 let a jeho údajné oběti Shannon 'Shay' Ruthové (39) pouhých 17. Ruthová trpí autismem a navíc si nese následky dětské obrny, kterou prodělala jako malá. 

Ruthová tento týden všechno veřejně popsala během speciální tiskové konference, která byla živě přenášena i přes Facebook. Na Cartera již podala žalobu za znásilnění. 

Carter ji měl znásilnit, když s ním coby fanynka vstoupila do jeho autobusu, který používal během turné. Po činu ji měl navíc tak surově popadnout, až jí způsobil modřiny, a nazvat ji „re****ovanou d*vkou“.

„Posledních 21 let bylo plných bolesti, zmatku, frustrace, hanby a sebepoškozování, které jsou přímým důsledkem toho, že mě Nick Carter znásilnil,“ tvrdila před kamerami Ruthová a pokračovala: „I když jsem autista a žiji s dětskou mozkovou obrnou, věřím, že mě nic neovlivnilo víc než to, co mi udělal a řekl Nick Carter.“ Podle ženy jí prý slavný zpěvák vyhrožoval a zastrašil ji, aby mlčela. Dokonce ji prý přiměl uvěřit, že kdyby promluvila, sama by šla do vězení. 

Motivací konečně promluvit byla prý snaha zabránit Carterovi, aby znásilnil další ženy a dívky. „Vím, že i jiné ženy mají podobné příběhy. Mou nadějí je pohnat Nicka Cartera k odpovědnosti,“ uvedla. Její právník sdělil veřejnosti, že jsou do případu zapojeny ještě další tři údajné oběti, které si nepřejí být jmenovány a vystupují jen jako „Jane Doe“.

Carterův právník Michael Holtz ve svém prohlášení pro TMZ ve čtvrtek uvedl, že je tvrzení nejen zcela nepravdivé, ale navíc i právně bezcenné, protože se měl údajný čin odehrát před více než 20 lety. 

„Bohužel, už několik let je paní Ruthová manipulována k tomu, aby o Nickovi vznášela nepravdivá obvinění – a tato obvinění se v průběhu času opakovaně a podstatně měnila,“ uvedl Holtz. 

Skandální žaloba již přinesla své následky. Televizní stanice ABC zrušila vánoční speciál skupiny Backstreet boys, ve které Carter účinkuje. Pořad se měl vysílat 14. prosince, teď mají ale hudebníci smůlu. 

Video
Odemknout video

Osmnácet let znali jméno pachatele a nic neudělali. František Matoušek zabil mladou studentku a málem mu to prošlo. Videohub

Fotogalerie
43 fotografií