Angela Lansburyová v sobě nosila tajemství, o kterých se na veřejnosti (alespoň tehdy) nemluvilo. Její slavná seriálová postava byla pro ni tak trochu únikem před trablemi, co se na ni lepily v soukromém životě. Například její první manžel Richard Cromwell (†50) byl homosexuál, ale Angele nic neřekl. „Netušila jsem, že si beru gaye. Byl tak atraktivní – znal každého, byl přítelem Joan Crawfordové, všech těch lidí, kteří mě jako mladou herečku fascinovali,“ vysvětlila herečka. Manželství se do roka rozpadlo, utekl jí s chlapem.

S druhým mužem Peterem Shawem (†84) už měla větší štěstí. Žili spolu přes 53 let, adoptovala si jeho syna Davida (78) a dvě děti, Anthonyho (70) a dceru Deidre (69), si pořídili spolu. A právě tyto dvě ratolesti jí přidělaly mnoho vrásek, jelikož jejich dospívání v továrně na sny nebylo zrovna nejidyličtější. Dáma, která na televizních obrazovkách řešila jeden zapeklitý případ za druhým, si musela prožít svou vlastní, soukromou detektivku!

Video
Video se připravuje ...

Charles Manson a jeho sekta Rodina. Zvrhlé vraždy měly vyvolat rasovou válku. Videohub

Deidre se v 60. letech zapletla se sektou fanatika Charlese Mansona (†83), jehož přívrženci rituálně zabili pět lidí včetně těhotné ženy režiséra Romana Polanského (89), krásné herečky Sharon Tateové (†26). Dcera Lansburyové charismatickému fanatikovi podlehla a z matčiny kreditky platila věci, které po ní členové sekty požadovali. „Byla jednou z mnoha mladých lidí, kteří jím byli tehdy fascinováni,“ přiznala Angela. Dívka navíc, stejně jako její bratr Anthony, později propadla drogám.

Herečka se rozhodla k radikálnímu řešení a za vším tímto špatným, co se stalo v Americe, kde s rodinou žila, udělat tlustou čáru. Přerušila veškerou práci a s manželem a dětmi se na dobu neurčitou odstěhovala do Irska, odkud původně pocházela její matka. Tam všichni zůstali rok. A podařilo se. Děti se závislostí zbavily a vyrostli z nich úspěšní lidé. Anthony dokonce režíroval 68 dílů jejího slavného seriálu a z Deidre se stala restauratérka.

Fotogalerie
82 fotografií