Přátelství dvou z nejbohatších mužů planety měla narušit mimomanželská aféra! Slavný svůdník Elon Musk měl podle nejmenovaného důvěryhodného zdroje okouzlit manželku jednoho ze zakladatelů společnosti Google, podnikatelku a filantropku Nicole Shanahanovou. Informaci o víkendu přinesl list The Wall Street Journal. 

Aféra s Muskem a pak rozvod

Musk a Shanahanová to měli dát dohromady loni v prosinci. Po provalení nevěry pak Brin v lednu letošního roku požádal po třech letech od svatby o rozvod. Jako oficiální důvod v dokumentu uvedl „nepřekonatelké rozdíly“. 

Krátce po zveřejnění článku Musk zareagoval na Twitteru a informaci označil peprvnějším slovem pro hloupost. „Sergej a já jsme stále přátelé, včera jsme spolu byli na party,“ uvedl. S Nicole se prý setkal za poslední tři roky jen dvakrát a vždy ve společnosti dalších lidí. „Nic romantického,“ tvrdí Musk, který nedávno přivítal na světě tři další děti se dvěma různými ženami.

Konec i v byznysu

Zdá se ale, že přátelství obou boháčů se přece jenom kazí. Brin totiž podle některých svých poradců požádal, aby prodali jeho osobní investice do Muskových společností. 

Brin Muskovi poskytl zhruba 500 000 dolarů (téměř 12 milionů korun) během finanční krize v roce 2008, aby pomohl jeho společnosti Tesla. V roce 2015 pak Musk naopak věnoval Brinovi jedno z prvních čistě elektrických sportovních aut.

Biliony na účtech

Elon Musk je se svými 240 miliardami dolarů (5,8 bilionu korun) podle agentury Bloomberg nejbohatším mužem planety. Sergej Brin je s 95 miliardami dolarů (2,3 biliony korun) na osmém místě.

Video
Video se připravuje ...

Právníci teď budou hlídat Muska, aby to na Twitteru nehrotil, říká redaktor Jaroslav Krejčí. 

Fotogalerie
58 fotografií