Michael Urgacz aka Beam byl na hudebním poli aktivní od poloviny 90. let. Muziku nejenom skládal, ale taktéž jako diskžokej hrál. Doby největší slávy zažil na přelomu 90. let a nového milénia. Působil hned v několika populárních projektech.

Veřejný boj s rakovinou

Mezi ty nejslavnější patří hardtranceový Beam vs. Cyrus nebo tranceový Beam & Yanou. Spolupracoval ale i s dalšími známými umělci jako Seanem Tyasem nebo Megara vs. DJ Lee. Urgacz dlouhou dobu veřejně bojoval s rakovinou.

Rok 2022: Jdeme na to, nakopneme rakovinu do zadku. Dnes mám hodiny chemoterapie a večery trávím s radostí ve studiu, kde zkouším něco nového,“ napsal na sociální síť na začátku ledna sám DJ Beam. Bojoval až do konce.

Poslední slova

Poslední příspěvek na facebooku zveřejnil 14. června. „V tuto chvíli se to děje pořád dokola. Bolest, poruchy rovnováhy, zakalený zrak, necitlivost od kolene do konečků prstů,“ uvedl v něm Urgacz s tím, že se stále snaží být pozitivní.

Boj s rakovinou nakonec prohrál 19. července. „Beam aka Michael Urgacz prohrál svůj boj s rakovinou. Posílám své kondolence v tomto těžkém čase jeho rodině a přátelům,“ uvedl na sociální síti DJ Cyrus.

Cyrus vzpomíná

Společně jsme zažili pár bombastických momentů jako Beam vs. Cyrus. Odpočívej v pokoji Mikeu. Pravděpodobně nás sleduješ seshora,“ dodal jeho hudební kolega, se kterým společně složili několik nezapomenutelných elektronických tracků.

Fotogalerie
11 fotografií