Naše scéna ztratila VIP. S těžkým srdcem potvrzujeme, že Ryan Biggs alias Delete minulou noc zemřel. Naše srdce soucítí s jeho rodinou, přáteli, kolegy a fanoušky. Nechť odpočíváš v pokoji, Ryane,“ uvedli muzikantovi bližní na jeho profilech na sociálních sítích.

Raw hardstyle DJ

Ryan se narodil a žil v Austrálii, ale později se kvůli své hudební kariéře přestěhoval do Nizozemska. Právě to je totiž domovem hudebního stylu hardstyle. Ten se vyznačuje rychlejšími bpm a výraznými bassy i kopáky. DJ Delete přitom hrál raw hardstyle – ještě tvrdší odnož této hudby.

Příčina smrti Biggse nebyla zveřejněna. Spekuluje se však o sebevraždě. I když jde o nepotvrzené zvěsti, měl Ryan v minulosti psychické problémy. Sám se přiznal, že bojoval s depresemi. Kvůli nim dokonce na nějakou dobu přestal vystupovat a produkovat hudbu.

Deprese se zhoršovaly

Moje potíže s depresí, úzkostí a dalšími psychickými roky se zhoršily v posledních pár letech,“ uvedl Ryan loni na facebooku. Upřímně zmínil jako důvod osobní tragédii i vyhoření. DJ Delete byl dobře znám i českému publiku, protože vystoupil i u nás.