Místo za dýdžejským pultem ho dnes stále častěji naleznete na žebříku! Nejde však o žebříček hudební, ale o ten opravdový. Erik Aresta, známý člen popového uskupení MC Erika & Barbara, se totiž rozhodl realizovat i v jiném oboru nežli jenom v tom hudebním. Okolnosti ho k tomu donutily... „V klubu jsem naposledy hrál 12. března 2020, hned nato se zavedla protipandemická opatření. V tom momentě se zrušily plánované koncerty i vystoupení a já jsem zůstal bez práce,“ prozradil pro Šarm na slovenském serveru Pluska.sk.

Kromě hudby neměl žádný vedlejší příjem, a tak ze dne na den přišel o veškerou práci. Jeho manželku, co spolupracuje s městy a obcemi na zabezpečení bydlení pro sociálně znevýhodněné lidi, povolali zpět do práce, a tak se z něj stala „žena v domácnosti“, staral se o dceru... a přehodnotil své životní priority. „Začal jsem uvažovat, kam posunu svou existenci. Přestože za dýdžejským pultem ještě nevypadám komicky, ale i tak bych nerad zestárl jako dýdžej, který se zasekl v čase,“ vysvětlil, proč hledal další uplatnění. Myšlenku začít podnikat mu vnukla manželka.

Vzpomněla si totiž, jak je šikovný za šicím strojem. Když se totiž nastěhovali do rodinného domku, zjistili, že přes nejžhavější letní dny jim pergola nestačí. Aresta, kterého sestra v mládí naučila šít, nakoupil materiál a vlastnoručně vyrobil stínění na terasu. „Verunku napadlo, co kdybychom to stínění zkusili vyrábět a nabízet? Zkontaktovali jsme našeho kamaráda Františka, který nám udělal webové stránky a nyní se mnou pracuje i na objednávkách, protože nás zaskočil obrovský zájem. Asi jsme objevili díru na trhu, protože většina firem tato stínění nevyrábí na míru.“

Z Erika Aresty se tak stal podnikatel a sám je prý překvapený, jak se mu v práci daří: „Celé léto jsem strávil v montérkách na žebříku, ale musím říct, že mi to nevadí. Vždy mě bavilo domácí kutilství a teď jsem na sebe pyšný, že se dokážu uživit i rukama.“ Přestože se Erik po uvolnění opatření vrátil za dýdžejský pult, byznysu se vzdát nehodlá. „Covid mi ukázal, že jisté druhy živobytí jsou nejisté a mohou rychle skončit. Díky své firmě mám však dnes jistotu a je to pocit k nezaplacení,“ libuje si muzikant.

Fotogalerie
30 fotografií