Angelina Jolie Pittová držela svou návštěvu v tajnosti a členové jejího týmu museli podepsat dohodu o mlčenlivosti. O její přítomnosti neměly tušení ani místní úřady, nakonec ale svou cestu neutajila... 

Herečka dorazila na nádraží v západoukrajinském Lvově, přes které aktuálně evakuačními vlaky proudí statisíce uprchlíků. Z města si odskočila i do 90 minut jízdy vzdáleného dětského domova, který je aktuálně plný sirotků. Kromě toho navštívila i dětské pacienty v místní nemocnici. 

Podle ruské služby BBC se hollywoodská hvězda, která je známá svým zapojením do charitativních projektů, objevila i v jedné z místních kaváren.

Podle portálu Gazeta.ua sdílela video s herečkou v kavárně novinářka a bloggerka Maja Pidhorodecká na svém facebooku, kde záběry mimo jiné okomentovala slovy: „Nic zvláštního. Jen Lvov. Prostě si přišla vypít kávu. Jen Angelina Jolie. Prostě Ukrajinu podporuje celý svět.“

Český novinář Martin Dorazín (53), který se ve své práci zaměřuje zejména na zpravodajství z Ruska a Balkánu, pak na twitteru sdílel záběry zveřejněné ukrajinským zpravodajským serverem Glavred. Na těch Angelina se skupinou dorostenců prchá do krytu.

Americká herečka a zvláštní vyslankyně vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) Ukrajinu podpořila krátce poté, co zemi napadly ruské invazní jednotky. Podle ukrajinského serveru nv.ua se Jolie s pracovníky UNHCR podílí na pomoci ukrajinským uprchlíkům.

Média už na konci března informovala o její návštěvě dětské nemocnice v italském Římě, kde leží ukrajinské děti, jež utekly před válkou v rodné zemi. Jolie se dlouhodobě věnuje humanitárním projektům.

VIDEO: Angelina Jolie na Ukrajině: Sirény ji vyhnaly prchnout do bezpečí

Video
Video se připravuje ...

Angelina Jolie na Ukrajině: Sirény ji vyhnaly prchnout do bezpečí Lviv.Media, reuters

Fotogalerie
123 fotografií