Naomi Juddová, zpěvačka z Kentucky, která se svou starší dcerou Wynonnou tvořila duo The Judds oceněné několika cenami Grammy, zatímco její mladší dcera, Ashley, dělala kariéru v Hollywoodu, je po smrti. Bylo jí 76. Zdrcené dcery uveřejnily tuto smutnou zprávu jenom den předtím, než měla být rodinná pěvecká dvojice uvedena do Country Music Hall of Fame (Síň slávy country hudby).

„Dnes jsme my sestry zažily tragédii,“ stojí v jejich prohlášení. „Přišly jsme o naši krásnou matku kvůli duševní nemoci. Jsme zničené. Proplouváme teď hlubokým zármutkem a víme, že stejně jako jsme ji milovaly my, byla milována i širokou veřejností. Jsme na neznámém území.“

V prohlášení nebylo upřesněno, jak přesně Naomi zemřela, jenom to, že se na věčnost odebrala poblíž Nashvillu v Tennessee, nicméně zkazky o duševní nemoci naznačují leccos... Přesto se však v tiskové zprávě zdůrazňuje, že žádné další podrobnosti o její smrti nebudou zveřejněny a že truchlící rodina v těchto těžkých časech prosí o soukromí.

VIDEO: Vdova po Haničincovi vzpomíná na Jana Vyčítala: Spojovala je láska k country

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Haničincovi vzpomíná na Jana Vyčítala: Spojovala je láska k country Hana Höschlová, Jan Jedlička

The Judds přitom měly plány do budoucna, před nedávnem skupina oznámila, že na podzim nastoupí po více než deseti letech novou koncertní šňůru. Začátkem dubna pak obě ženy vystoupily na CMT Music Awards, 1. května měly být uvedeny do Síně slávy. „Měly jsme punc originality v tom, co jsme se snažily udělat,“ uvedla podle The Guardian Naomi poté, co se dozvěděla o nominaci. Ve svých písničkách The Judds zpívaly o rodině, víře v manželství a věrnosti. 

Do Síně slávy bude Naomi uvedena alespoň posmrtně.Její triumfální životní příběh zastiňuje dnešní tragické zprávy,“ uvedl v generální ředitel Síně slávy Kyle Young s tím, že na tom trvala její rodina. „Uděláme tak s těžkým srdcem a vážnou myslí. Hudba Naomi a dcery Wynonny přetrvává.“

Fotogalerie
30 fotografií