Celý svět řeší facku, kterou během předávání filmových cen Oscar uštědřil herec Will Smith moderátorovi Chrisi Rockovi. Ten si totiž rýpl do Smithovy manželky, která onemocněla alopecií, což podle herce nebylo vhodné. Za své chování se následně omluvil, v pátek dokonce rezignoval na své členství v americké filmové akademii. Prý zradil důvěru akademie a jeho chování je „neomluvitelné“, jak informují CNN a NME.

Předseda akademie David Rubin uvedl, že rezignace byla přijata. „Nadále bude pokračovat disciplinární řízení proti Smithovi za porušení pravidel chování akademie,“ dodal Rubin. Podle agentury AP však není jasné, jakou další sankci by akademie mohla proti Smithovi přijmout nad rámec vyloučení ze svých řad.

„Za své chování přijmu jakékoli důsledky. Mé činy na 94. předávání cen Akademie byly šokující, bolestivé a neomluvitelné. Seznam těch, kterým jsem ublížil, je dlouhý a zahrnuje Chrise, jeho rodinu, mnoho mých drahých přátel a blízkých, všechny přítomné a celosvětové publikum doma. Zradil jsem důvěru Akademie,“ stojí v prohlášení Willa Smithe.

VIDEO: Skandál na Oscarech! Will Smith napadl Chrise Rocka! Bránil nemocnou manželku.

Video
Video se připravuje ...

Skandál na Oscarech! Will Smith napadl Chrise Rocka! Bránil nemocnou manželku. Reuters

Komik Rock během předávání filmových cen bavil hosty v sále četnými vtipy. Na adresu manželky herce Jady Pinkettové Smithové zažertoval, že se těší na roli v pokračování filmu G. I. Jane. Odkazoval tak na její velmi krátký sestřih vlasů, jaký měla rovněž herečka Demi Mooreová jako hlavní představitelka ve zmiňovaném filmu z roku 1997. Žert se ovšem ukázal jako nemístný, protože Smithova manželka trpí alopecií, což je nemoc způsobující vypadávání vlasů.

Smith dal Rockovi nejprve facku, pak na něj již ze svého místa dvakrát zařval: „Neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!“ V úterý se Will Smith moderátorovi omluvil.

Fotogalerie
36 fotografií