Mexická telenovela Esmeralda z roku 1997 patřila mezi ty seriály, co si od prvního dílu získaly tisíce, možná miliony fanoušků – a to v tuzemsku, kde se stal takovýto formát v devadesátých letech naprostým fenoménem. Obrovské množství českých žen a dívek usedalo každý všední den k televizní obrazovce, aby se dozvěděly, zda se operace očí slepé Esmeraldy povede... a pochopitelně zda bude mít láska mezi ní a jejím vyvoleným v podání fešáckého Fernanda Colunga (55) šťastný konec.

Než si mohla zelenooká kráska, kterou ztvárnila herečka Leticia Calderónová (53), obléknout svatební šaty, čekaly ji, jak už to v latinskoamerických telenovelách bývá, mnohé peripetie, nedorozumění, trápení a konflikty. K tomu všemu došlo před neuvěřitelnými pětadvaceti lety, kdy bylo představitelce hlavní role osmadvacet let. Jak vypadá legendární Esmeralda dnes? Možná byste ji už ani nepoznali, jelikož se skutečně hodně změnila!

VIDEO: Připomeňme si společně znělku z Esmeraldy

Calderónová na fotkách ze soukromí, které zveřejňuje na svém instagramu, vůbec nepůsobí jako nějaká celebrita. Z dlouhovlasé brunetky, co v červenci  oslaví 54. narozeniny, se vyklubala zralá žena, která nějaké ty vrásky ani kila navíc neřeší. Také si ostříhala své dlouhé, husté vlasy, a s nějaký make-upem se mimo natáčecí plac také neobtěžuje. A přestože tu a tam sdílí na sociálních sítích fotku v plavkách či z bazénu, z půvabné dívky s jiskrou je dnes usedlá dáma.

Svůj život postupně zasvětila něčemu docela jinému nežli hraní – svým dětem. S advokátem Juanem Colladou, jehož manželkou byla po sedm let, má dva syny. Ten starší, Luciano (18), ale trpí Downovým syndromem, díky čemuž potřebuje speciální péči. Herečka o prvních pěti letech života svého postiženého syna vydala v roce 2009 knihu s názvem Luciano, anděl mého života. Přispívá také na organizace, pečující o postižené Downovým syndromem.

Fotogalerie
48 fotografií