Smrt kameramanky Halyny Hutchinsové (†42), které se stala osudná střelba na natáčení amerického westernu Rust, je stále záhadou. Žena zemřela po zásahu ostrým nábojem do hrudi při nácviku jedné ze scén. Zbraň měl tehdy držet Alec Baldwin a dlouho se předpokládalo, že před výstřelem právě on stiskl spoušť. To on ale popírá – a jak vyšetřování ukazuje, možná má pravdu. 

Během rozhovoru pro ABC v prosinci Baldwin veřejně prohlásil, že spoušť nezmáčkl. Řada lidí jeho slovům neuvěřila – jak jinak by zbraň mohla vystřelit? Podle vyšetřování to ale přece jenom možné je. 

„Můžete zatáhnout kladivo bez toho, aniž byste stiskli spoušť, a bez toho, aniž by se uzamklo,“ uvedla pro Vanity Fair okresní prokurátorka Santa Fe Mary Carmacková-Altwiesová.

„Zatáhnete ho částečně, nezamkne se, a pak když ho pustíte, úderník může zasáhnout zápalku kulky,“ uvedla. Carmacková Altwiesová spustila vlastní nezávislé vyšetřování, kde si tuto skutečnost se svým týmem ověřila.

„Nevěděla jsem toho o zbraních moc, a zvlášť ne o revolverech z roku 1850. Takže když jsem to poprvé slyšela, říkala jsem si, že je to šílené,“ popsala. Nakonec se ale ukázalo, že Baldwin může mluvit pravdu. „Nikdy bych nenamířil na někoho zbraň a nezmáčkl spoušť, nikdy,“ prohlásil herec ve slavném rozhovoru. 

VIDEO: Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody!

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Fotogalerie
60 fotografií