Pamatujete si hravý hit Be My Baby, který hraje v prvních minutách romantického snímku Hříšný tanec? Právě za ten vděčí svět kapele Ronettes, kde Ronnie Spectorová vystupovala. „Ronnie životem prošla s jiskrou v oku, energickým přístupem, šibalským smyslem pro humor a úsměvem na tváři. Byla plná lásky a vděčnosti,“ uvedla truchlící rodina známé umělkyně v oficiálním prohlášení po jejím skonu. Žádné další podrobnosti ke smrti zpěvačky nebyly prozatím zveřejněny, kromě smutného detailu, že podlehla zákeřné rakovině...

Díky atraktivnímu vzhledu, silným hlasům a také vlivem skladatelské a producentské pomoci Phila Spectora (†81) se uskupení Ronettes stalo jednou z nejvýznamnějších dívčích popových skupin. Hudební uskupení z šedesátých let původem z New Yorku se skládalo z hlavní zpěvačky Veronicy Bennettové, po sňatku s producentem, jenž loni podlehl 16. ledna covidu, známé jako Ronnie Spectorové, její sestry Estelle Bennettové (†67) a jejich sestřenice Nedry Talleyové (75).

VIDEO: Hitovka Be My Baby z Hříšného tance

„Nebály jsme se být sexy. To byl náš trik,“ uvedla Spectorová ve svých pamětech. „Vtěsnaly jsme se do těch nejtěsnějších sukní, které jsme našly. Pak jsme vylezly na pódium a vyhrnuly si je, abychom ještě víc ukázaly nohy. Čím hlasitěji nám tleskali, tím více řasenky jsme si příště nanesly,“ napsala dále. „Neměly jsme žádnou hitovou desku, která by upoutala pozornost, takže jsme musely zapůsobit svým stylem,“ popsala originální počátky skupiny v klubech.

V roce 1963 se kapela dostala na konkurz k výše zmiňovanému Philu Spectorovi, jehož si zpěvačka v roce 1968 vzala. Po podpisu smlouvy s Phillies Records téhož roku tři krásky s vysoko vyčesanými vlasy už zpívaly jako doprovod jiných skupin, o rok později vydaly úspěšné debutové album Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica. Pět z dvanácti písní se dokonce dostalo do americké hitparády Billboard. V Británii Ronettes koncertovaly s Rolling Stones a spřátelily se s Beatles.

Fotogalerie
42 fotografií