Ve věku 78 let zemřel legendární hudebník a zpěvák rockové kapely Omega János Kóbor. Muzikant prohrál svůj boj o život s covidem.

Na začátku listopadu Kóbor onemocněl a na naléhání své manželky Zsóky přijel do nemocnice, kde byl hospitalizován. Kábor důvěřoval vlastní imunitě a nenechal se proti koronaviru očkovat. V jednom z rozhovorů krátce před smrtí ale prozradil, že to nebylo tím, že by vakcíny odmítal. Sám však nebyl nikdy v životě vážněji nemocný a vždy se těšil pevnému zdraví, věřil proto, že by si i s koronavirem poradil. 

To se ale bohužel nestalo. Jak informovaly maďarské deníky Blikk a Index, od jeho hospitalizace 9. listopadu se jeho stav kolísavě zhoršoval a zase zlepšoval, nakonec ale zpěvák přezdívaný Mecky svůj boj prohrál. 

Konec kapely

Kapela Omega byla na scéně od šedesátých let. Její hity se dočkaly řady předělávek, například od německých Scorpions nebo v Česku od Aleše Brichty. Jejich písničky milují fanoušci po celém světě. 

Teď už je ale bohužel dráha legendárního uskupení u konce. Loni v listopadu zemřel zakladatel kapely László Benkö (†77) a během pouhého roku přišla kapela ještě o další dva členy. Kóbor je nyní čtvrtý. Ačkoli ještě nedávno plánovali návrat na pódia, teď už k němu bohužel nedojde. 

"Tímto vás informujeme, že János Kóbor, zakladatel kapely Omega a nositel ceny Liszt Ferenc, zemřel po krátké nemoci. Miliony fanoušků ho milovaly doma i v zahraničí. Zanechává po sobě nezaplnitelnou prázdnotu. Neexistují slova, ticho zůstává. Mecky zůstane v našich srdcích navždy,′′ zveřejnila kapela na svých stránkách.

VIDEO: Zemřel hudebník Miro Žbirka: Jaký byl jeho životní příběh?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel hudebník Miro Žbirka: Jaký byl jeho životní příběh? Videohub

Fotogalerie
19 fotografií